Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'nun haberine göre Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 2019 seçimlerindeki projeleri arasında yer alan Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi, geçtiğimiz yıllarda hizmete başlamıştı.

Ancak geçen hafta Elazığ Emniyet Müdürlüğü tarafından bu kooperatife yönelik CIMBIZ-2 Operasyonu düzenlendi. Operasyonda, devletin sosyal projeye katılanlar için belediyeye ödediği paraların bazı kamu görevlileri tarafından zimmete geçirildiği iddiasıyla 6 kişi tutuklandı.

Bu operasyonun merkezinde AKP'li belediye olduğu ortaya çıktı. Ancak ismi verilmeyen bir AKP'li siyasetçi, operasyonla ilgili olarak MHP'yi suçladı. İsmi verilmeyen bu siyasetçi, operasyonların zamanlamasının seçime doğru olduğunu ve MHP'ye yakın bazı unsurların harekete geçtiğini tahmin ettiğini ifade etti.

Ancak Elazığ Emniyet Müdürlüğü, operasyonun nedenini Kamu Kurum ve Kuruluşları Zararına Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet, Resmi Belgede Sahtecilik gibi suçlarla ilgili yürütülen bir soruşturma olduğunu açıkladı.

Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu

Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi, kadınlara yönelik sosyal projelerden biriydi ve kadın girişimcilere istihdam olanağı sağlamayı amaçlıyordu. Bu proje Bakanlık tarafından da destekleniyordu.

Kaynak: Cumhuriyet