İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erzurum'da gerçekleşen parti buluşmasında İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale'nin istifa iddialarına sert bir şekilde yanıt verdi.

Akşener, parti olarak seçimlere hür ve müstakil bir şekilde katılacaklarını, İzmir adayları Ümit Özlale'nin halka anlattığı projelerle ilerleyerek Erzurum'un yanı sıra Adana, Antalya, ve Samsun'da da kadın adayları büyükşehir belediye başkanı adayı olarak göstereceklerini açıkladı.

Akşener, "Canan Hanım'ın özelliği şu. Geçtiğimiz 2019 mahalli idareler seçimlerinde Palandöken Belediye başkan adayıydı. Yüzde 30'a yakın oy almıştı. Benim eskiden beri çalıştığım, atom karınca gibi arkadaşımızdır. Hayalleri gerçekleşmediği zaman 'küstüm ver misketlerimi' dememiş bir kızımız, bir arkadaşımızdır. Genellikle son dönemde siyasi partilerde bizim açımızdan söylemiyorum genelde şöyle bir durum oldu; 'hayaller şelale, şelaleden su içilemediği takdirde küstüm ver misketlerimi' deyip bir başka alanda yer bulabilmek için dönüp gittikleri yere en ağır, en çirkin tavırlarla saldıran bir yeni dil oluştu.

Onun için Canan Hanım bu yönde bakıldığında gerçekten 'küstüm ver misketlerimi' demeden bir hayali gerçekleşmediyse tekrar kalkıp tekrar yola revan olan bir kardeşimiz. Kendisinin söylediği şu; diyor ki 'Ben İzmir'de uzun zamandır çalıştığım için, her bir İzmirliye ulaşmaya gayret ettiğim için, kimseyle kavga etmeden projelerimi anlattığım için, yerel yönetim dışında herhangi bir cümle sarf etmediğim için, kimseye düşmanlık, kötülük eden bir dille konuşmadığım için ciddi bir mesafe aldım.

Dolayısıyla bazılarını rahatsız etti bu iş. Bu bir operasyondur. Böyle bir durum yoktur. Ben kendi adıma partimiz bu tür operasyonel davranış biçimlerine alıştı. Hele ben genel başkan olarak bu konuda yani böyle bir tecrübe Türkiye'de yok. Sayın Cumhurbaşkanında bile yok bendeki tecrübe, bu operasyonel işlemlere dair.

Bir 28 Şubat geçirdik, bir Susurluk geçirdik, geçirdik baba geçirdik. Ben alışkınım. Ama korkunun ecele faydası yoktur. İYİ Parti bu seçimlerde hür ve müstakil kararıyla Türkiye genelinde kimsenin beklemediği bir sonuç alacaktır ve kuruluş ayarları çerçevesinde 2028'de İYİ Parti hem iktidar olacak hem de işaret ettiği kişi cumhurbaşkanı seçilecektir.

Dolayısıyla bu tür ucuz operasyonlar, ucuz davranışlar, ucuz, yalan iftiralar bize herhangi bir tesirde bulunmaz." dedi.

AKP, seçim kaybının  faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak AKP, seçim kaybının faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak

Akşener, ayrıca İYİ Parti'nin İzmir adayı Ümit Özlale'nin istifa iddialarına da değinerek, bunun gerçeği yansıtmayan bir dijital medya oyunu olduğunu ve bu tür iftiraların kendilerini etkilemeyeceğini vurguladı. Akşener, söz konusu iddiaların mahkemeye taşındığını ve yalan olduğunun ortaya çıkacağını belirtti.

Ayrıca, eski parti üyelerinden İbrahim Özkan'ın iftiralarına da yanıt veren Akşener, bu kişilerin geçmişte partiden ihraç edildiklerini ve partiyi kötülemeye çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: cumhuriyet