Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik'e ait Çöpler Maden Sahası'nda yaşanan faciada, göçük altında kalan 9 işçinin hala haber alınamaması endişe yaratıyor.

Hastane odasında ölü bulunan hemşire Selen Bilgin'in son görüntüleri ortaya çıktı Hastane odasında ölü bulunan hemşire Selen Bilgin'in son görüntüleri ortaya çıktı

Yaşanan olayı Gazete Duvar'a anlatan bir Anagold işçisi, kaza sonrası yaşananları ve son durumu paylaştı.

İşçi, kaza gerçekleştikten sonra Anagold'un iş güvenliği uzmanının gelerek çatlaktan iki gündür haberdar olduklarını söylediğini ifade etti.

Ancak işçilerin bu durumu dikkate almadığını ve "Sahayı boşalttık" denildiğini ancak göçük altında kalan işçilerin bulunduğunu belirtti.

Bu duruma ilişkin endişelerini dile getiren işçi, kendilerinin göçük altında kalanlara müdahale etmek istediklerini ancak çatlaktan dolayı durdurulduklarını ifade etti.

İşçi, yaşanan faciada akan malzemenin yüzde 40'ının siyanür olduğunu iddia ederek, önlemlerin yetersiz olduğunu vurguladı.

Menfez kapaklarının kapatıldığını ancak suyun önünün sadece kepçelerle kapatılmaya çalışıldığını belirtti. Ayrıca, geçmiş yıllarda aynı madende ufak bir sızıntı olduğunu ve madenin üç ay kapalı tutulduğunu hatırlattı.

İşçi, şu anda sadece "müdahale ediyoruz" görüntüsü verildiğini ancak gerçek bir müdahalenin söz konusu olmadığını ve coğrafyanın da müdahale için çok zor olduğunu dile getirdi.

Siyanür ve asit gibi zararlı maddelerin suyla temas ettiğini belirterek, bu durumun normal olmadığını ve bir damlanın bile toprağa değmemesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Gazete Duvar