İstanbul'da ''Mahzen-34'' operasyonunda organize suç örgütü çökertildi İstanbul'da ''Mahzen-34'' operasyonunda organize suç örgütü çökertildi

Kiracı ve konut sahipleri arasında duruşmalarda oluşan dava yükünü rahatlatmak için yürürlüğe giren arabuluculuk sisteminde ilk gün yoğunluk yaşandı. İhtilaf yaşayan kiracı ve konut sahibi ilk evvel bulundukları bölgedeki adliyelere giderek arabuluculuk ofisine müracaatta bulunacak.

Müracaat akabinde sistem otomatik olarak bir gün sonra taraflara arabulucu atıyor. Sistemde taraflara 3 hafta zaman tanınıyor. Bu zaman zarfında uyuşma sağlanamaz ise bir haftada ek zaman veriliyor. Toplamda 4 hafta içerisinde taraflar uzlaşamaz ise dava yoluna müracaat etecek. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan arabuluculuk ofisinde ilk gün sabah saatlerinde yoğunluk mesai saatine kadar devam etti. Genel olarak müracaatta bulunan taraflar konut sahiplerinden oluşuyor. Konut sahipleri çoğunlukla tahliye mevzusunda kiracıları ile uyuşamadıklarını belirtiyor. Duruşma müddetinin en az 2 sene sürdüğünü belirten konut sahipleri arabuluculuk sisteminin 1 ay gibi kısa zamanda sonuçlanmasının pozitif olduğunu söylüyor.

ARABULUCULUK SİSTEMİNDE ŞİMDİDEN  250 BAŞVURU 

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki Arabuluculuk Bürosu'na sabah saat 09.00'dan akşam saat 17.00'a kadar toplamda 300 müracaat yapıldı. Bu müracaatlardan 250'si konut sahibi kiracı ihtilafları olduğu bilindi. Arabuluculuk vazifelilere yoğunluğun gün geçtikçe çoğalmasını beklediklerini dile getirdiler.  (haberglobal)

Editör: Haber Merkezi