İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Arçelik ve Whirlpool EMEA ortak girişiminin lansmanına ilişkin rekabet incelemesinin tamamlandığını duyurdu.

Açıklamada, Arçelik ve Whirlpool'un çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve mutfak aletleri dahil olmak üzere İngiltere'nin en büyük ev aletleri tedarikçileri arasında yer aldığı ve incelemede iki şirket arasındaki anlaşmanın yetki sorunu yaratmayacağı sonucuna varıldığı belirtildi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve euro tahminleri değişti! Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar ve euro tahminleri değişti!

Şirketlerin pazarda güçlü konumları olmasına rağmen diğer tedarikçilerden ciddi rekabetle karşılaşmaya devam edecekleri ifade edilen açıklamada, "Arçelik-Whirlpool beyaz eşya anlaşması CMA tarafından onaylandı" ifadelerine yer verildi.  
Avrupa Birliği Komisyonu (AB), 24 Ekim'de, kurumsal birleşmelere ilişkin AB kuralları çerçevesinde, Amerikan şirketi Whirlpool Corporation'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki ev aletleri faaliyetlerinin tek kontrolünün Türkiye'den Arçelik AŞ tarafından devralınmasını onayladığını duyurdu. 

Kaynak: Karar