Arjantin'de başkanlık seçimlerinin ikinci turuna sağdan ve soldan bir gün katıldı.

Arjantin'de 19 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinin ikinci turu öncesinde sağdan ve soldan bir günlük tartışma programı için bir araya geldi.

Aşırı sağcı günde Javier Milei, konuşmasında merkez bankasını kapatacağını ve Arjantin'in para birimi peso yerine ABD'nin devreye sokacağını tekrarladı.

Hükümet adayı ve mevcut Ekonomi Bakanı Sergio Massa'nın özelleştirmeyle ilgili sorularına Milei şu yanıtı verdi:

"Evet, enflasyondan sorumlu olduğu için merkez bankasını kaldıracağım."

Taraflar yalan söylemekle ve popülist vaatlerle kandırmakla suçluyorlar.

Massa, Arjantin'deki ekonomik krizden çıkış yolunun ihracatını artırmakla mümkün olduğunu belirterek, "Gelecek yıl ihracat hedefimiz 40 milyar dolar." Geçen yıla göre daha yüksek gelir elde ediliyor. değerlendirmesini yaptı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir program içerdiğini belirten Massa, rezerv biriktirmek için çıktının çıkarılması gerektiğini söyledi. Massa, 2 milyon kişiye yeni iş imkanı yaratılacağını ve devlet teşvikleri sayesinde üretimin artmaya devam edeceğini belirtti.

Massa, ülkelerde yapılacak ikinci tur seçimler öncesinde anketlerde gösteriler Anket enstitülerinin 1-3 Kasım'da katıldığı aralığında yaptığı araştırmalara göre, Anavatan Birlik (Unia por la Patria) partisinin adayı Massa ortalama yüzde 42,4'ün dikkatini çekti. Masa'nın arkasında ilk turda yüzde 39,7 oyla ikinci olan aşırı sağcı günde Javier Milei yer alıyor. Massa ilk turu tamamladı

İlk seçim yapılan oyların yüzde 95'inden fazlası açıktı.

Seçimlerde “Peronist” ittifakın adayı Massa, tüm kamuoyunda araştırmalarını yanıltarak ilk turu yüzde 36,28 önde tamamladı.

Aşırı sağcı Milei partisi ise 29,98 oyla ikinci olurken, Bullrich ise 23,83 oyla üçüncü oldu.

Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi

Massa ve Milei, 19 Kasım'da yapılacak ve cumhurbaşkanının belirleneceği ikinci turda karşı karşıya gelecek.

Parlamento seçimlerinde üçüncü olan sağcı aday Patricia Bullrich, 26 Ekim'de yaptığı açıklamada ikinci tur oylamada Milei'yi engelleme kararı aldı.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi