MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkgün gazetesinin gazetesine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Flake'in Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin, "Alın birini vurun ötekine. Büyükelçinin muhatabı Kılıçdaroğlu mudur? Bu nasıl bir çirkefliktir? Büyükelçinin tutumu aynı zamanda iç siyasi gelişmelere müdahil olmaktır. ABD’nin ve küresel emperyalizmin paravan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu, büyükelçiyi de alsın yanına, birlikte siyaset yapsınlar. Ben az söyledim, siz çok anlayın. Allah’ın izniyle, milletimizin iradesiyle 14 Mayıs’ta şer güçleri alt edeceğiz" yorumunu yaptı.

"Cumhur İttifakı yaptı mı adam gibi yapar"

Cumhur İttifakı olarak verdikleri her sözü tuttuklarını belirten Bahçeli, "Emekli maaşlarını asgari 7 bin 500 liraya çıkardık. Bayram ikramiyelerini 2 bin bin liraya yükselttik. Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine ulaştırdık. Güvenlik korucularımızın emekli aylığı 7 bin 500 liradan az olmayacak. Geçici işçilerimizi kadroya aldık. EYT sorununu çözdük. Sosyal devlet anlayışı tam olarak egemen oldu. Cumhur İttifakı yaptı mı adam gibi yapar" ifadesini kullandı.

"Erdoğan'ın adaylığından ödleri patlıyor"

14 Mayıs seçimlerine kendi amblem ve liste ile gireceklerini ifade eden Bahçeli, "Bu kararımız kesindir. Başarılı olacağımıza sonuna kadar da inanıyorum" dedi. 

Erdoğan'ın adaylığına itiraz arayışlarının boşuna olduğunu belirten Bahçeli, "Sayın Erdoğan’ın adaylığından ödleri patlıyor. Kaybedeceklerini görüyorlar. Cumhurbaşkanımızın adaylığını hazmedemeyenlere sufleyi küresel çıkar grupları, yeminli Türkiye düşmanları vermiştir. Kutlu yürüyüş devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli "Cumhur İttifakı olarak Türkiye’mize sahip çıkacağız. Depremin ağır sonuçlarını ortadan kaldıracağız. Bölgesinde ve küresel zeminde güçlü Türkiye’yi birlikte kuracağız. 'Önce Ülkem ve Milletim, Sonra Partim ve Ben' diyoruz. 'Her şeyden Önce Türkiye' kararındayız. Ülkemizin gıpta edilecek dayanışma ve yardımlaşma iradesiyle çok kısa sürede ayağa kalkıp doğal felaketlerin derin izlerini sileceğine inanıyorum. Gayret bizden Tevfik Allah’tandır" diye konuştu.

AKP, seçim kaybının  faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak AKP, seçim kaybının faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz

Independent Türkçe, Türkgün

Editör: Haber Merkezi