Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bakanlar toplantılarının ardından gazetecilere KYK yurtlarında yaşanan asansör kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA: Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi SON DAKİKA: Yargıtay Başkanlığına Ömer Kerkez seçildi

Bak, mühendislerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirildiğini belirterek, "Tüm yurtlar tek tek ziyaret edilecek ve asansörler kontrol edilecek."

Bakan Bak, QR kodların da kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Kredi veren öğrenci yurtları ve öğrenci yurdundaki asansörlerin bakımına ilişkin Bak, şunları söyledi:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte asansörlerimize QR kod çalıştırmayı başlatıyoruz. Orada öğrenci her şeyi net bir şekilde görecektir.

“ODALAR BİREYSEL OLARAK KULLANILIR”

Bakan Bak, asansör tipi, bakım süresi gibi bilgilerin QR koddan okunabileceğini vurguladı: "QR kodlarının saklanması çok kısa sürede tamamlanacak."

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından mühendisler atandı, tüm yurtlar tek ziyaret edilecek ve asansörler kontrol edilecek.

"BAKANLIK MÜFETTİŞİ RAPOR HAZIRLIYOR"

Bakan Bak, konut asansörü sözleşmelerinin de toplu olarak alındığını ve Aydın asansör kazasıyla ilgili adli soruşturmada 3 kişinin tutuklandığını söyledi.

Bak “İdari soruşturma sırasında bakanlığın görevlendirildiği müfettiş rapor hazırlanıyor. Yurt asansörlerinde güvenlik sistemleri bulunmaktadır.

Hiçbir binamızda asansör çökmedi. Elektrik kesintisi durumunda asansör kendini koruyarak otomatik olarak alt kata yani güvenli bir yere hareket eder.

Öğrenci, “Yurtlardaki asansörlerin sözleşmeleri her yıl yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay düzenli olarak kontrol ediliyor ve herhangi bir arıza durumunda 'yi derhal müdahale ediyoruz” diye anlatıyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi