Sinan Ateş'in öldürüldüğü anın fotoğrafları ortaya çıktı! Sinan Ateş'in öldürüldüğü anın fotoğrafları ortaya çıktı!

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin faaliyet gösterdiği Çöpler madeninde çıkarılan ve istiflenen toprak. Erzincan'ın İliç ilçesinde Aralık 2010'dan bu yana altın üretimi yapan işletme, dün öğle saatlerinde harekete geçti. 200 metrelik yokuştan yaklaşık 10 milyon metreküp toprak hızla aktı. 9 işçi yeraltında kaldı. İhbarın ardından il jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri bölgeye gitti. Arama kurtarma çalışmaları 827 personel ile 2 gün boyunca devam ediyor.

SİYANÜRLÜ TOPRAK FIRAT NEHRİ'NE AKTI İDDİASI

Siyanür bakımından zengin toprağın heyelan sonucu Fırat Nehri'ne aktığı iddia edildi. Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele İletişim Merkezi yönetimi, vatandaşları endişelendiren açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

'MENFEZİN KAPAKLARI KAPATILDI'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da Fırat Nehri'ne siyanürün aktığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Maden sahasında meydana gelen heyelan sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasını önlemek amacıyla Sabırlı Çayı'nın Fırat Nehri'ne ulaştığı noktada bulunan menholler kapatıldı.

Başlangıçtan bu yana Sabırlı ve Çöpler Çayları ile Fırat Nehri boyunca belirlenen noktalardan düzenli olarak anlık numuneler alınmakta ve izlenmektedir. "Şu anda herhangi bir kirlenme tespit edilmedi."

Kaynak: karar