Geleneksel lezzetin modern yorumu olan patates musakka, hem hazırlanma kolaylığı hem de lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek bir çeşittir. Bu doyurucu ve besleyici tarif, özellikle yoğun günlerde kolayca hazırlanarak, ailenizle sofrada keyifli bir deneyim yaşamanıza olanak tanır. İşte bu lezzetli tarifin detayları...

MALZEMELER

4 adet büyük boy patates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
4 adet sivri biber
1,5 su bardağı domates konservesi ya da 2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri için:

150 gram rendelenmiş kaşar peyniri

NASIL HAZIRLANIR?

Patatesleri soyun ve dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine yayın, 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın, hafifçe tuzlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. yemek pişirme ve rezervasyon. Geri kalan zeytinyağını ve tereyağını ateşe koyun.

Kıymayı kızartmaya başlayın. Rengi dönüp suyunu çekince sarımsak ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates salçasını, küp küp doğranmış konserve domatesi ve ince kıyılmış dolmalık biberi ekleyip pişirmeye devam edin.

Fırından Alınmış Gibi Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi! Fırından Alınmış Gibi Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi!

Domatesler suyunu bırakıp biberler yumuşayınca ateşi kısıp tüm baharatları ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp 5-6 dakika bekleyin. Bu şekilde pişirin. Daha sonra ocaktan alın. İç harcını hazırlayacağınız tavayı hafifçe yağlayın ve patateslerin yarısını tabana dizin. Hazırladığınız kıymalı karışımı eşit şekilde dağıtın.

Kalan patatesleri kıymalı karışımın üzerine yerleştirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 derecede 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra ızgara bölümünü açıp 7-8 dakika kadar pişirin. daha fazla pişirin. Üstü altın rengi olunca fırından çıkarın.

Afiyet olsun.

(KARAR)

Kaynak: karar