TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından ara vermeden çalışmalarına devam edecek. Çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesini içeren kanun teklifi de bu süreçte yasalaşması planlanan düzenlemeler arasında yer alıyor.

Akbank'tan 'hesaplardan izinsiz para çekildiği' iddialarına yanıt: İddialar asılsız Akbank'tan 'hesaplardan izinsiz para çekildiği' iddialarına yanıt: İddialar asılsız

AKP kaynaklarına göre, Genel Kurul, 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinin ardından ara vermeden çalışmalara devam edecek. 25 Aralık'ta tamamlanacak bütçe maratonunun ardından, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine odaklanılacak. Genel Kurul, bu teklifin diğer maddelerini ele alacak.

Kanun teklifi, çalışan emeklilere yönelik 5 bin lira ödeme yapılmasını içeriyor. TBMM Genel Kurulu, yeni yıldan önce bu teklifin yasalaşması ve çalışan emeklilere yapılacak 5 bin lira ödeme düzenlemesinin uygulamaya geçmesi için çalışacak. Yasalaşmanın ardından Genel Kurul'un çalışmalarına ara vermesi planlanıyor. (sözcü)

Editör: Haber Merkezi