Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre illerde bugünkü hava durumu tahmini belli oldu. Avrupa'da El Nino etkisi sürerken uzmanlar Türkiye'nin bu hafta da kavurucu sıcaklıklara teslim olacağını açıkladı. Öte yandan Meteoroloji, sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Özellikle, kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere tüm vatandaşların, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

MGM'nin 23 Ağustos’a ilişkin hava durumu raporuna göre alevlerle mücadele edilen Çanakkale ve Marmara Bölgesi için sıcaklık ve rüzgar uyarısı yapıldı.

Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

23 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

24 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

Ege'nin güneyi için fırtına uyarısı yapıldı! Ege'nin güneyi için fırtına uyarısı yapıldı!

,25 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ

26 AĞUSTOS CUMARTESİ GÜNÜ

27 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ

(karar)

Editör: Haber Merkezi