Wim Wenders ve Koji Yakusho, İstanbul Film Festivali için Şehre Geliyor Wim Wenders ve Koji Yakusho, İstanbul Film Festivali için Şehre Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlikten ihraç edilen ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç'ın 7. kitabı "Allah Adına" salı günü kitap severlerle buluşuyor.

Cemil Kılıç yeni çıkaracağı kitabında dindar görünüp fakat din adı altında günah işleyen iktidarların tarihini irdelerken tarihe mal olmuş kişilerin ‘Allah Adına’ nasıl cinayete kurban gittiğini kaleme aldı.

Şuan ki dönemede değinilen kitapta, islam tarihinde Kerbela Faciası olarak anılan Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin’in katledilmesinden, Hizbullah tarafından işkence ile katledilen Müslüman feminist yazar Konca Kuriş’in cinayeti de dahil din adına işlenen cinayetleri anlatıyor.

Çıkacak kitapta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iktidar çevreleri adı altında yapılan İslam’a aykırı benzetmelere de yer veriliyor.

KUR'AN'DA BULUNAN TÜRKÇE KELİMELER

Dİğer yandan Cemil Kılıç’ın yeni eserinde Kur’an-ı Kerim’de yer alan Türkçe sözcükler başlığı da dikkat çekecek gibi görünüyor. Kılıç’ın ifadelerine göre “gassak, birçok, ekvab ve tennur sözcüğün kökeni Türkçe…

Kitaptan öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

- Hz. Muhammed ve İslam Düşüncesi: İslam'ın temelleri ve değişimi

- Alevilikte Muharrem Ayı ve Zulümler: Alevilik ve tarih boyunca yaşanan zulümler

- Hallâc-ı Mansur ve Tanrı'yım Çığlığı: Hallâc-ı Mansur'un ölümü ve tasavvufun etkisi

- Pir Sultan Abdal ve Kültürel Kimlik: Pir Sultan Abdal'ın ölümü ve Alevi kimliği

- Evrim Kuramı ve Din İlişkisi: Evrim kuramı ve dini inançlar

- Mustafa Fehmi Kubilay ve Cumhuriyet: Mustafa Fehmi Kubilay'ın ölümü ve Cumhuriyet değerleri

- Atatürk ve Hakaretlere Karşı Duruş: Atatürk'e yönelik hakaretlerin reddi

- Ferhunde Melikzade ve İlahiyat: İlahiyat öğrencisi Ferhunde Melikzade'nin ölümü

- Tengricilik ve Geleneksel İnançlar: Geleneksel inançlar ve Tengricilik

- Deprem ve Tarikat Etkisi: Depremler ve tarikatların etkisi

YAZAR CEMİL KILIÇ KİMDİR?

1975 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Sinop Gerze'li olan Kılıç, Eymir Türkmenlerindendir. İlkokulu Sinop ve İstanbul’da tamamladıktan sonra, İstanbul’da Küçükköy İmam Hatip Lisesi’nin mezun oldu ve daha sonrasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Kelam ve İslam Felsefesi Bölümü’nü bitirdi.

1998 tarihinde aynı üniversitenin Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü, Sosyoloji ve Sosyal Antropoloji Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimine başlayan Kılıç,1999 senesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine atandı. 2001 senesinde; “Ümmet Sisteminden Ulus Devlete Geçişte Harf İnkılabının Kültürel Değişim Üzerine Etkileri” teziyle Yüksek Lisans eğitimini sonlandırdı.

2001-2002 seneleri aralığında askerlik görevini bitirdi. 2006 tarihind Eğitim İş Sendikası İstanbul örgütlenmesine katıldı. O senelerden bu yana Eğitim İş şube yönetim kurullarında yönetici olarak görev yaptı.
2023 tarihinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne üyesi oldu. Yurt dışı ve yurt içinde pek çok konferans, söyleşi ve bilgi şölenine konuşmacı olarak katıldı, ve halen daha katılıyor.
Birçok gazetede yazıları ve demeçleri yayımlandı. Çeşitli televizyon ve radyo kurumlarında dinsel içerikli programları oldu. Programları halen devam etmektedir.
Cemil Kılıç’ın yayımlanmış 10'dan fazla kitabı bulunmaktadır.

2019 senesinde MEB tarafından görevinden alındı. 3 ay sonra görevine tekrardan geri döndü. Hakkında açılan davada beraat ile sonuçlandı. 2022 senesi 13 Aralık günü MEB tarafından memurluktan alındı. Türk dili, İslam mezhepleri ve Alevilik üzerine yaptığı çalışmalarını sürdürmektedir. (medyatava)

Editör: Haber Merkezi