Adıgüzel, Akşener'in bu sözlerini hatırlatarak, genel seçim sürecini anımsattı. Kendisinin de Ordu'daki seçimlere değinerek, Akşener'in aday tercihlerinin tezat olduğunu ifade etti. Adıgüzel, şunları söyledi:

Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli

"Akşener'in geçmişteki 'Masadan bir kalktım bir oturdum 6 puan gitti' sözünü hatırlıyoruz. Şimdi soruyorum, sizin masadan kalkıp oturmanızla, seçim sürecindeki siyasetinizle Cumhurbaşkanı adayımızdan kaç puan gitti? Çünkü biz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu o seçimi 1.5 puanla kaybettik.

CHP'yi yanınızda bir yük olarak görüp bir karar alıyorsunuz, yerel seçim sonucunda aldığınız kararın faturası ağır olunca dönüp dün övgüler düzdüklerinize bugün hırsız diyorsunuz. Halbuki en büyük hırsızlık insanların umutlarını çalmaktır.

Akşener'in 'Elin taşı ile elin kuşunu vurmayacağız' sözlerini hatırlatıyorum. Bu sözler ile aday seçimindeki tercihlerin tezat olduğunu ifade ediyorum. Türkiye'nin pek çok yerinde benzer örnekler var. CHP'liler de var. Bu elin taşı ile elin kuşunu vurmaya kalkmak değil midir? Ordu'da İYİ Parti'de kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş liyakat sahibi birçok yurtsever iyi yürekli insan da var."

Adıgüzel, seçim sürecinde yaşanan sorunlara ve ittifaklar konusundaki tartışmalara da değindi, Akşener'in sözlerinin inceleneceğini vurguladı.

Kaynak: BirGün