İstanbul'da düzenlenen AK Parti adaylarının tanıtım toplantısı, AK Parti Genel Başkanı ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti tanıtım toplantısının hazırlıkları tamamlandı.

"Yine İstanbul, yine AK Parti" ve "Fatih'in İstanbul'u fethettiği yere aşığız" yazılı pankartların asıldığı salonda, "Türk yüzyılının şehirlerine hazırız, ben varım" sloganıyla sahne kuruldu. azimli ". Ayrıca platformun arkasındaki dev LED ekranda AK Parti ve Türk Asırı'nın armaları sergilendi.

Toplantı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın odaya gelişiyle başladı.

Toplantıya AK Parti'li MYK ve MKYK üyeleri, bazı kabine üyeleri, 26 ilden milletvekilleri ve 3 kademe il başkanlarının yanı sıra adayları açıklanacak büyükşehirlerden MHP il başkanları da katıldı.

AK PARTİ YEREL SEÇİMİ ADAYLARI

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11'i büyükşehir olmak üzere 26 ilin belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı.

Artvin belediye başkan adayı: Mehmet Kocatepe

Aydın belediye başkan adayı: Mustafa Savaş (AK Parti Aydın milletvekili)

Balıkesir belediye başkan adayı: Yücel Yılmaz (Mevcut Belediye Başkanı)

Bingöl belediye başkan adayı: Erdal Arıkan (Mevcut Belediye Başkanı)

Bitlis belediye başkan adayı: Nesrullah Tanğlay (Mevcut Belediye Başkanı)

Bursa belediye başkan adayı: Alinur Aktaş (Mevcut Belediye Başkanı)

Çanakkale belediye başkan adayı: Jülide İskenderoğlu (Eski AK Parti milletvekili)

Çankırı belediye başkan adayı: Hüseyin Filiz (Eski AK Parti milletvekili)

Denizli belediye başkan adayı: Osman Zolan (Mevcut Belediye Başkanı)

Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti

Düzce belediye başkan adayı: Faruk Özlü (Mevcut Belediye Başkanı)

Edirne belediye başkan adayı: Belgin İba (Mevcut İl Başkanı)

Elazığ belediye başkan adayı: Şahin Şerifoğulları (Mevcut Belediye Başkanı)

Erzurum belediye başkan adayı: Mehmet Sekmen (Mevcut Belediye Başkanı)


Erdoğan'ın açıklamalarından dikkat çeken noktalar şöyle:

Sözlerimin başında, geçtiğimiz günlerde vefat eden Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanımız Hüseyin Murat Uysal'ı ve ebediyete uğurladığımız meslektaşlarımızı rahmetle anmak istiyorum. Ülkesinin ve insanlığın huzuru, güvenliği ve mutluluğu için çalışan her fedakar insandan Allah'tan razı olsun. Gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Yüzyılın felaketi olan 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz 50.000'den fazla vatandaşımızı rahmetle anacağım.

Bu toplantıyı, 7 Ekim'den bu yana İsrail zulmüne maruz kalan Gazze'deki kardeşlerimizin acısıyla yüreklerimizin sızladığı acı bir dönemde gerçekleştiriyoruz. İsrail'in korkak ve barbar saldırıları sonucu şehit olan çoğu çocuk ve kadın 23.000 Filistinli kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu süreçte dünyadaki tüm bilinçli ülkelerle birlikte zalimlerin hukuk önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız.

FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA DİMDİK DURACAĞIZ

İçimizdeki İsrail yandaşları rahatsız olsa bile birileri istiyor diye kardeşlerimize, mazlumlara, mağdurlara asla sırtımızı dönmeyeceğiz. Dün Bosna'daki kardeşlerimize nasıl destek olduysak, bugün de Suriye'de, Irak'ta, Kudüs'te ne yaptığını kim söylerse söylesin Filistinli kardeşlerimize tüm imkanlarımızla destek vereceğiz. Yeni yılı Filistin'e destek yürüyüşüyle ​​karşılayan, Galata Köprüsü'nde İsrail'e küfreden 250.000 kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum.

ADAYLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM
Değerli kardeşlerim, 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir belediye başkanı adayımızı ve 25 il belediye başkanı adayımızı duyurmak için bugün bir aradayız. Milletimize sunduğumuz adaylarımıza seçimlerde başarılar diliyorum. yerel seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısı. Elbette her konuda olduğu gibi bu konuda da eksiklerimiz, fazlalıklarımız olabilir ama ülkemiz, şehirlerimiz ve partimiz için en iyisini istediğimizden ve bu yönde samimi çabalar gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

TÜRKİYE'DE YEPYENİ BİR ÇIĞIR AÇTIK

Belediye mirasımız yeni değil. Bugün neredeyse 30 yıllık görkemli bir geçmişin getirdiği bilgi ve donanıma sahibiz. 1994 yılından bu yana yeni bir belediyecilik felsefesini ülkemizde uygulayan bir ekibiz. İlk kez yerel yönetimlerde milletimize olgunluğumuzu gösterdik. Belediyede adeta bir destan yazdık. '94 ruhu denilen belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de yeni yollar açıyoruz.

TÜM TÜRKİYE'DE TEMİZLİK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Yerel yönetimlerde referans haline geldik. Ülkeyi yönetme konusunda eğitim aldık ve şehirlerimizin çirkin tarihini tersine çevirdiğimiz gibi, ülkemizin kalkınma ve demokrasi konusundaki eksikliklerini giderecek önlemler aldık. Ah İstanbul, İstanbul çöplerle, çukurlarla, çamurlarla tanımlanmamış mıydı? İstanbul'umuzu çöplerden, çamurdan, kuyulardan temizlediğimiz gibi, tüm Türkiye'yi de temizlemeye karar verdik. Gençler, şu anda önümde bir slogan var. Yine İstanbul, yine AK Parti. Türk asrının şehirlerine hazırlıklı ve kararlıyız. Partimizin kuruluşundan 15 ay sonra katıldığımız 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletimizin desteğiyle iktidara geldik. Her anı istihdam politikaları ve hizmetlerle dolu olan 21 yılı aşkın süredir gücümüzü kesintisiz olarak elimizde tutuyoruz. Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak, Cumhur İttifakı ile Meclis'te çoğunluğu elde ederek, milletimizden 5 yıl daha yetki aldık. Amacımız 31 Mart 2024 seçimlerinde gerçek belediyecilik sözümüzü tutan adaylarla milletin karşısına çıkmaktır.

ADAYLARIMIZIN EHİL İSİMLERDEN OLUŞMASINA DİKKAT ETTİK

Milletimizi mağdur etmemek için, gerektiğinde muhalefet partilerinin yönettiği belediyelerin kötü yönetilmesinin bedelini de ödemeliyiz. Hiçbirimizin ülkemizi ve şehirlerimizi bu tür hava koşullarına maruz bırakmaya hakkı yoktur. Bu nedenle adaylarımızı seçerken, kendi şehirlerine destek verebilecek yetkin kişiler olmalarına özellikle dikkat ettik. Aynı şekilde AK Parti'nin uzaktan hizmet belediyeciliği yüzünden yıllardır mağduriyet yaşayan il ve ilçelerdeki vatandaşlarımıza da sesleniyoruz. Arkadaşlar fazla zamanımız yok. 31 Mart'a kadar durmayacağız diyelim, devam ediyoruz.

HİÇBİR İNSANIMIZIN BECERİKSİZLİĞE TIPIŞ TIPIŞ OY VERME MECBURİYETİ YOKTUR

Muhalefetin ideolojik dayatmaları ve korku politikaları nedeniyle hak ettiği hizmetten mahrum kalan vatandaşlarımıza diyoruz ki, buna mecbur değilsiniz, şehriniz de sizinle birlikte değişsin. Hiç kimse nerede yaşarsa yaşasın hizmet eksikliğine mahkum değildir. Hiçbir insanımız ehliyetsiz kişilere oy vermek zorunda değil. Bu bilinçle, kendisini değil şehrini düşünen, söz değil proje üreten, bahane değil çözüm arayan, insanların kendi hayatlarını değil, hayatlarını kolaylaştıran belediye başkan adaylarıyla milletin karşısına çıkıyoruz. kendi bireysel hedefleriyle değil, yaşadıkları şehrin ve orada yaşayan insanların gündemiyle yaşayacaklar. 15 Ocak Pazartesi günü, diğer adaylarımızı tanıtacağımız ve seçim bildirgemizi açıklayacağımız büyük bir tören düzenleyeceğiz. Bu törenle adaylarımız, teşkilatımız ve üyelerimizle gece gündüz sahada olacağız. Türkiye, Allah'ın yardımı ve milletimizin desteğiyle 30 büyükşehir, 519 ilçe, 51 il, 403 ilçe ve 390 il ile belediyecilikte yeni bir dönemin kapılarını açacaktır. Bu seçimde yine yaklaşık 50.500 mahalle ve köy muhtarı seçilecek.

BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE MİLLETE KÜSME OLMAZ

Darbe baskısından, korumacılıktan uzak, kendi kentlerinin belediye başkanlarını, il meclis başkanlarını, mahalle muhtarlarını, köy ileri gelenlerini, kısacası yerel yönetimlerini tam bir özgürlükle belirleyecek vatandaşlarımıza şimdiden şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Milletimiz neyi seçerse, o başımızın tacı olacaktır.

Bizim siyasi kültürümüzde millete kızılmaz, asla oyların renginden dolayı milleti aşağılamak söz konusu değildir. Vatandaşlara istihdam ve hizmet politikaları lehine seçim yapmalarını tavsiye etme görevimiz var.

SEÇİM ÖNCESİ ZİHİNLER BULANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Seçimlerde ve seçilen adaylara başarılar diliyorum. Değerli kardeşlerim, Türkiye'de 5 yıl boyunca şehirleri yönetecek belediye başkanlarını belirlemek için seçimlere hazırlanırken, kadim Türkiye'de kalmasını umduğumuz bazı senaryolar yeniden dolaşıma girmeye başladı. 28 Şubat provokasyonlarının kötü bir kopyası olan bir oyunla seçim öncesi insanların kafasını karıştırmak istiyorlar. Ülkemizin medeniyet mirasını ve milletimizin sahip çıktığı kutsal değerleri doğrudan hedef almaktadır. Bunlar bizim ülkemizin vatandaşlarıdır. Ceplerinde devletin verdiği kimliklerimiz var ama kendi milletlerine bir turist kadar yabancılar.

MEMLEKET DÜŞMANLARININ EN KULLANIŞLI APARATI

Bakın yıllar geçtikçe vesayetçiler cehaletleriyle, yaptıklarıyla darbelere zemin hazırladılar. Yabancı ülkeler onları hedeflerine ulaşmak için piyon olarak kullanmış, terör örgütleri bu insanlarla kedi-fare oyunu oynamış, bazen onların gönüllü savunucusu, bazen de figüran olarak hareket etmişlerdir. Çok partili demokrasiye geçtiğimiz günden itibaren millet ve vatan düşmanlarının en kullanışlı aleti haline geldiler. Asla düşünmezler ve gelişmezler. Deneyimlerden öğrenme alışkanlığı yoktur. Sunulan her yalanı yakalayıp saldırganlık noktasına kadar yaymak onların ruhundadır.

GAFLET ÇUKURUNDA BOĞULUYORLAR

Yıllarca ön yargılarının gerçek olduğuna inandılar, yıllarca sahte korkularının kölesi oldular ve bugün tevhid kelimesini bile bilmeyecek kadar nefret ve gaflet kuyusunda boğuluyorlar. Kardeşlerim, İstanbul belediye başkanlığına adaylığımızdan bu yana siyasi hayatımızın her aşamasında bu sorunlarla karşılaştık ve bunlarla mücadele ettik. Hükümetimizin ilk yıllarında bu kibirli cehaletin ne kadar ileri gidebileceğini 28 Şubat olayında hep birlikte gördük. Bu kirli siyaset oyununun en büyük enstrümanının ne yazık ki her zaman CHP olduğunu üzüntüyle ifade etmek isterim. Oy oranları düşük olsa da bazı partilerin de bu hain oyuna katılmaya istekli olduklarını görüyoruz. Her şey değişiyor ama CHP ve müttefiklerinin liderlik rolünü üstlenecek kimseyi bırakmadığı toplumsal ve siyasal mühendislik senaryoları aynı kalıyor.

KİRLİ SENARYOLARDA ROL ALMA GAYRETLİĞİNİN İŞARETİ

Yaşam tarzı, köken, mezhep, inanç ve simgelerle bir kez daha kirli bir oyun oynanıyor. Cumhuriyetimiz ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal her zaman olduğu gibi sömürüye en uygun malzeme olarak sunulmaktadır. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak asla bir hassasiyet göstergesi değildir. Tam tersine asılsız bahanelerle, yalan beyanlarla bu konuda ortaya atılan iddialar, siyasi tükenmişliğin ve kirli senaryolara katılma çabasının göstergesidir. Türkiye bu tuzağa düşmeyecek kadar demokrasiyi geliştirmiş, bölgesiyle ve dünyayla bütünleşmiş bir ülkedir.

RİYAD'DAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ

Vatanımızın her karışı ter ve kanla sulanan topraklarında faaliyet göstermeye kalkışanlara meydanın boş olmadığını, milletimizin bağımsızlığına sımsıkı sahip çıktığını göstermek bizim görevimizdir. Riyad'dan ekmek alamayacaksınız. Gömleklerini başka şekilde boyamanın sana hiçbir faydası olmayacak. Eğer samimi ve dürüstseniz bunu ulusal ve yerel olarak ülke genelinde dile getirin.


CHP SİYASETEN İFLAS ETMİŞ DURUMDA

Milletimizle, devletimizle sorunu olan terör örgütlerinden, kenar kesimlerden bize yönelik düşmanlığı anlayabiliyoruz. Hepsi varlıklarının gerektirdiğini yapıyorlar. Bizi üzen, ülkemizin ikinci büyük siyasi partisi kimliğine sahip olan CHP'nin Türkiye düşmanlarının peşine düşmesidir. CHP uzun zamandır siyasi olarak iflas etmiş durumda. Millete umut veremiyorlar, proje fikri sunamıyorlar.

ÖZGÜR EFENDİYİ DE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ
Özgür Efendi'nin başkanlık macerası, konservatuarlığın gölgesinde, daha başlamadan sona eriyordu. İnşallah 31 Mart seçimlerinde şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayıp, bu seçimlerde elde ettiğimiz zaferle Özgür Efendi'yi de özgürleştireceğiz.

NEREDE BİR DEMOKRASİ DÜŞMANI VARSA SELAM ÇAKIYOR

Nerede bir yağmacı, bir terörist, bir demokrasi düşmanı varsa Özgür Efendi onu selamlar ya da sırtını sıvazlar. Her fırsatta bölücülere yasa tasarısı dağıtarak, CHP'ye nasıl genel başkanlık yaptığını onlara unutturabileceğine inanıyor. Bu millet onun ferasetini küçümseyenlere yaptığını Özgür Efendi'ye de yapacaktır. Onun zincirlerinden kurtulmasını tercih ederiz. Aksi takdirde milletimiz bunu birçokları gibi onu da siyasi arşivlerin tozlu raflarına yerleştirerek yapardı. Bismillah bile demeden anayasal düzene saldırdığı için 18 yıl hapis cezasına çarptırılan bir teröristi, hapishaneden Meclis'e tünel kazarak kurtarmaya çalışıyor. Özgür Efendi, partisini kontrol edip oturduğu koltuğun hakkını vermek yerine, bizimle dalga geçerek, saldırarak prim kazanmaya çalışıyor. Boynunuza yüklenen dini borçla siyaset yapamazsınız. Çünkü siyaset herkesin işi değil, bireylerin işidir. Siyasi ehliyetinizi almak istiyorsanız bizimle uğraşmak yerine öncelikle velilerinizden, efendilerinizden, büyüklerinizden kurtulmalısınız. O halde ona özgür bir politikacı gibi davranmayı düşünecek arkadaşlarım var. Bunu siyasi şaka olarak söylüyoruz. Cumhurbaşkanı ile belediye başkanı arasında yaşananlar CHP seçmenini endişelendiriyor.

Kaynak: KARAR