Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Tarik, Dil ve Yüksek Kurumu tarafından Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 85 senesi sebebiyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı olarak, kurumlar arasındaki görüş farklılığının bir anayasa ve sistem krizi haline dönüşmesinin önüne geçmek için adımları hızlı bi rşekilde atacaklarını belirten Erdoğan, "Gerektiği takdirde anayasa ve yasa değişiklikleri dahil bütün yöntemleri kullanarak, tekrar böyle bir gerilimin ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız." dedi.

İstanbul'da ''Mahzen-34'' operasyonunda organize suç örgütü çökertildi İstanbul'da ''Mahzen-34'' operasyonunda organize suç örgütü çökertildi

Erdoğan ayrıca, "Gerek yüksek yargı kurumlarımızın temsilcileriyle Gerekse yetkinliği herkes tarafından kabul edilen hukukçularımızla görüşerek, meseleye bir orta yolu muhakkak bulacağız. Anayasa, 'devlet başkanı' ismiyle bize 'devlet organlarının uygun çalışmasını temin' görevi vermektedir. Biz bu yaşanan tartışmada taraf değil hakem konumundayız" diyerek ifade etti. (trt haber)

Editör: Haber Merkezi