MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı MEB, Twitter'dan Müfredat Eleştirilerine Karşı Kampanya Başlattı

Diyarbakır Anneleri Evlat Nöbetine Yeni Katılım

Diyarbakır'da, HDP İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetine yeni bir aile daha katıldı. Çocukları dağa kaçırılan ailelerin, 3 Eylül 2019'da başlattığı evlat nöbeti, 1542'nci gününde devam ediyor.

Ergani ilçesinden gelen baba Ayhan Aksoy, 16 yaşındaki oğlu Erhan'ın dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak annelerin eylemine katıldı. Baba Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, evladına kavuşmak için eyleme dahil olduğunu belirtti.

Aksoy, oğlunu HDP ve PKK'dan istediğini ifade ederek, "Çocuğumu istiyorum. Evladım 16 yaşına yeni girmişti, hiçbir şey bilmiyordu, bir şehre bile tek başına gitmemişti. Erhan; oğlum sizi kandırıyorlar. Evladım daha çocuktu. Gel oğlum." dedi.

Baba, evladına "güvenlik güçlerine teslim olma" çağrısında bulunarak, eylemi kararlılıkla sürdüreceğini kaydetti. Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti, ailelerin çocuklarına kavuşma umuduyla devam ediyor.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi