Merkezi Londra’da olan TimeOut mecmuası her sene yayınladığı “En cool mahalleler” listesinin 2023 edisyonu paylaştı. Dünyanın farklı noktalarında son yarıyılın en popüler ve en çok merak edilen mahallelerini derleyen mecmua, çok değişik ülkelerden 40 değişik semti listeye aldı.

Arabeskin kraliçesi Esengül'ün hayatı film oluyor Arabeskin kraliçesi Esengül'ün hayatı film oluyor

Listenin zirvesinde Kolombiya’nın Medellin kentindeki Laureles yer aldı. Laureles’te gece hayatının çok iyi olduğu ve çok rahat bir atmosfere sahip olduğu belirtilirken ikinci sırada İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Smithfield yer aldı. En cool üçüncü mahalle olarak da İspanya’nın başkenti Madrid’deki Carabanchel muhiti sıraya girdi. TimeOut mecmuası editörleri, “Bir dönem Madrid’in dışında kalan ve çalışanların bulunduğu Carabanchel yeni Soho  oldu. Artık her yerde sanat galerileri var” şekilinde açıklama yaptı.

Listenin 32’nci sırasında ise Türkiye’den semt yer aldı… İstanbul’dan Bebek, TimeOut dergisine göre en cool semtlerden biri oldu. Makalede, “Bebek’te görülecek çok şey var yalnız Boğaz’ın ağzınızı açık bırakacak manzarası esas vaka.

Sahil şeridi özellikle Güneş batarken çok özel oluyor, o zamanlarda Bebek Parkı’na giderseniz deniz kenarında dinlenen bölge sakinlerini görebilirsiniz” yorumu yapıldı.

Makalede, “Bebek sürekli bir tatil beldesi gibi, her şey yavaş ilerliyor. Semt sakinleri dondurma alıyor, sakince yürüyüş yapıyor. Bebek sahilinde muhteşem restoran, cafe ve mağazalar buluyor”. Son dönemde Bebek’in Taksim Meydanı’ndan çok sayıda turisti ağırladığına da dikkat çekilirken Bebek’e gideceklerin sabah kahvaltısı yapabileceği ve sanat galerilerini ziyaret edebileceği belirtildi. Bebek’i ziyaret etmek isteyenlerin özellikle bahar aylarını tercih edebileceği belirtildi.(sözcü)

.

Editör: Haber Merkezi