Yarın Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na, kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

3 Ekim'de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyonunu paylaşacak. TÜİK, 10 Ekim’de de ağustos ayı iş gücü istatistiklerini açıklayacak. Kurumların ve bakanlıkların 2024 bütçesine dair hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor. 2024 merkezi yönetim bütçesinin ekimde Meclis’e sunulması bekleniyor.

Kurumlar ve bakanlıkların bütçeleri de önce TBMM Plan ve Bütçe'de sonra Genel Kurul'da görüşülecek. Ekonomi yönetimi, 12’nci Kalkınma Planı hazırlıklarını da devam ediyor. Planın da ekimde TBMM’ye sunulması gerekiyor.

Veriler paylaşılacak

Ekim ayının yanı sıra 2023 senesinin son döneminde ekonomi yönetiminin ajandası çok yoğun çalışmak zorunda kalacak. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın 2 Kasım’da yılın son enflasyon raporunu açıklayacağı bildiriliyor. Merkez Bankası, 16 Kasım’da da Finansal İstikrar Raporu’nu sunacak.

Bitget 5 milyon dolarlık turnuva düzenliyor Bitget 5 milyon dolarlık turnuva düzenliyor

TÜİK’in, kasım ayı sonunda yılın üçüncü çeyreğine dair gayrisafi yurt içi hasıla verilerini de açıklaması hedefleniyor. Piyasaların çok yakından takip edeceği bir diğer veri ise Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantıları olacak. PPK’nin, 26 Ekim, 23 Kasım ve 21 Aralık’ta toplanması hedefleniyor. Kurul, son toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 30’a çıkarmıştı. Şimdi ise yeni yapılacak toplantıların konusu herkeste merak konusu. (dünya)

Editör: Haber Merkezi