İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri'ne doğru ilerlerken Medyascope'un sorularını yanıtladı. Vaatlerini ve beklentilerini açıklayan İmamoğlu, aynı zamanda güncel gelişmeleri de değerlendirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) İstanbul'da aday çıkarmasını değerlendiren İmamoğlu, seçmenlerin özgür iradeleriyle tercih yapabileceklerini belirtti.

İmamoğlu, DEM Parti'nin adayına oy verebileceklerini ancak İstanbul'da kendisine olan desteğin devam edeceğini ifade etti. İmamoğlu, DEM Parti ile CHP'nin ittifak yapmadığını, ancak kent uzlaşısı bağlamında Esenyurt'ta anlaştıklarını vurguladı.

AKP'nin İBB Başkan adayı Murat Kurum'a yönelik "acemi aday" ifadesini açıklayan İmamoğlu, bunun bir tespit olduğunu ve saygısızlık olmadığını belirtti. İmamoğlu, Kurum'un İstanbul'a yeterince ilgisi olmadığını düşündüğünü ve şehri yeterince tanımadığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı muhatap almadığını vurgulayan İmamoğlu, kendisini eleştiren Erdoğan'ın ismini anmaktan kaçındığını belirtti. İmamoğlu, Erdoğan'ın kendisini sık sık eleştirdiğini ve bu eleştirilere cevap verdiğini ifade etti.

İYİ Parti seçiminde başkanlık 3.tura kaldı İYİ Parti seçiminde başkanlık 3.tura kaldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını belirten İmamoğlu, aralarında samimi bir diyalog olduğunu ve herhangi bir gerginlik olmadığını dile getirdi.

İmamoğlu, hedefinin İstanbul olduğunu ve 2028 Genel Seçimleri'ni şu anda konuşmak istemediğini söyledi. İmamoğlu, önümüzdeki beş yılın İstanbul için olumlu geçeceğine inandığını ve bu süreçte şehre katkı sağlamak istediğini vurguladı.

Kaynak: Cumhuriyet