Amerikan gazetesi New York Times, İsrail'in siviller için güvenli bölge ilan ettiği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta en büyük ve en yıkıcı bombalardan birini kullandığını ortaya koydu.

Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi Amerikalı öğrencilerden Gazze için açlık grevi

HER BOMBA AZ 1 TON AĞIRLIĞINDA

New York Times'tan görüntü Test servisi tarafından analiz edilen görüntüler, savaştan kaçan sivillerin sığındığı Han Yunus'a her biri yaklaşık bir ton ağırlığındaki füzelerin defalarca ateşlendiğini ortaya çıkardı.

Gazete, bombaların nereye düştüğünü belirlemek için uydu görüntülerini taramak için yapay zekayı kullandı.


ABD 5 BİNDEN FAZLA MK-84 BOMBASI GÖNDERDİ

Yapay zekanın bulduğu kraterler, New York Times gazetecilerinin saha görüntüleriyle karşılaştırıldı. 208 kraterin tespit edildiğini ve sınırlı uydu görüntüleri nedeniyle çok sayıda çukurun tespit edilemediğini kaydeden gazete,

İsrail'in ana müttefiki ABD'nin 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi bombalamak için 5 binden fazla MK-84 bombası gönderdiğini yazdı. Yaklaşık bir ton ağırlığındaki MK-84'ler, F-16 gibi savaş uçaklarının attığı en büyük bombalardır.


İSRAİL ORDUSU ÇAĞRILARA CEVAP VERMEDİ

Gazeteye konuşan mühimmat uzmanları, çapı 12 metre ve daha fazla olan çukurların çoğunlukla sadece 1000 kilogram ağırlığındaki bombalardan oluşturulduğunu söyledi.

New York Times İsrail ordusuna söz konusu bombalarla ilgili sorular sordu ancak İsrailliler bu soruların bir sonraki aşamada gözden geçirileceğini söyledi.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e karşı küresel bir saldırı başlattı. Mescid-i Aksa". saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim saldırılarında 1.200 İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 8.000'i çocuk ve 6.200'ü kadın olmak üzere 20.000'den fazla Filistinli öldürüldü. ve 52.600'den fazla kişi yaralandı. Enkaz altında binlerce ölüm kaydedilirken, insanların sığındığı hastanelere ve eğitim kurumlarına saldırılarak sivil altyapı yok ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana 137'si kara işgali sürecinde olmak üzere 469 askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Çatışmaların 24 Kasım'da 4 gün süren ve ardından 3 gün daha uzatılan "insani duraklaması" sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli mahkum karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi gözaltına almaya ve hapsetmeye devam ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 304 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda 8 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda 26 Lübnanlı sivil, 118 Hizbullah üyesi ve 5 İsrailli sivil hayatını kaybederken, 6 İsrail askeri de hayatını kaybetti.

Gazze'de silah ablukası altında yerlerinden edilen 1,9 milyon Filistinli barınma, yiyecek, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden mahrum bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

En büyüğü ve en yıkıcısı! İsrail'in Han Yunus'a saldırdığı 1 tonluk bomba yapay zeka tarafından tespit edildi

Kaynak: son dakika