Candan Kardeşler Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu Candan Kardeşler Hakkında İstenen Ceza Belli Oldu

Kamuoyunda şubesiz banka olarak bilinen Enpara'ya yönelik vatandaşların şikâyetleri sürüyor. Şubesiz bankacılık uygulamasının kullanıcıların hesaplarını engellemesine ilişkin şikayetler gibi, tüketici uygulamalarına her gün binlerce şikayet yağmaya devam ediyor.

TOPLUMSAL'IN DA BAŞINA GELMİŞTİ

Şirket düzeyindeki yetki değişikliğini gerekçe göstererek Sosyal'in hesabını bloke eden Enpara, gerekli tüm belgeleri göndermesine rağmen blokajı kaldırmadı. Enpara videolar, selfieler vb. gerektirir. Doğrulama için kullanıcılarınıza, işlerin zamanında yapılmaması nedeniyle isteklerin süresi dolar ve tekrar tekrar yazılır. "Hesabınızda herhangi bir kısıtlama yoktur, transfer yapamıyoruz" şeklinde e-postalar gönderilmesine rağmen Enpara, hesapların kilidini açmaz ve kullanıcılara para vermez.

SORUN AYNEN DEVAM EDİYOR

Topluluğun olayı Türkiye gündemine taşımasının ardından Enpara.com geri dönmek zorunda kalsa da binlerce kullanıcı için sorun kaldığı yerden devam ediyor. Binlerce enpara.com kullanıcısı en ufak bir sorunda muhatapsız kaldıklarını, çağrı merkezleriyle saatlerce süren görüşmelerde çözüm bulamadıklarını söylüyor.

Bu durum tüketicilerin marka şikâyetlerini ilettikleri başvurulara da yansımaktadır.

Geçtiğimiz hafta farklı konularda gelen şikâyetlerin tamamının ortak bir noktası var: Muhatap eksikliği.

Bunlar geçen haftaki yorumlardan sadece birkaçı...

'NE ARAYAN VAR NE SORAN!'

Enpara kurumsal hesabım saat 22.15'te hiçbir açıklama yapılmadan bloke edildi. En az 50 müşteri temsilcisiyle görüştüm, kayıt oluşturulduğunu ve en kısa sürede bana dönüş yapacaklarını söylediler. Arayan yok, soran yok, kimseyi de bulamıyorum.

'İKİ GÜNDÜR ARIYORUM AMA...'

Enpara hesabımdan para gönderirken işlemim bloke oldu. Acil ödemelerim olmasına rağmen 2 gün aramama rağmen bloke kaldırılmadı. Yıl sonu ödemelerim ve çeklerim var ve mağdur oluyorum. Diğer bankalar doğrudan işlemimi çözerdi. Bir daha bu bankayı kullanmayacağım.

'PARAM VAR AMA KULLANAMIYORUM!'

Enpara, bilgi verme zahmetine bile girmeden, vadeli paramın olduğu hesabımı güvenlik gerekçesiyle bloke etti ve hesapta saçma sapan şeyler ortaya çıktı. Çözüm merkezini defalarca aramama rağmen ilgili birimler cevap vermedi! Paramı kullanamıyorum, çekemiyorum, nereye gideceğini bilmiyorum.

'OLUMLU BAŞVURU HESAP AÇTIRANA KADARMIŞ'


Faizsiz kredi başvurumu ilk olarak olumlu sonuçlandıran ve beni hesap açmaya zorlayan Enpara, hesap açma işlemini tamamladıktan sonra kredi başvurumu olumsuza çevirdi. Hesap açmak ve müşteri kazanmak için yapabileceğiniz tek şey bu!

Kaynak: TOPLUMSAL