Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile bağlandı. Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

'50 dakikalık yolculuğu 5 dakikaya düşürdük'

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Açılışını yapacağımız tünellerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Toplamda 9 kilometrelik bu yol, Balıkesir ve İzmir'e ulaşımı sağalayan aksın en önemli bölümlerindendir.

Tüneller sayesinde Kaz Dağları'na en ufak zarar vermeden 50 dakikalık yolculuğu 5 dakikaya düşürdük. Yıllık kazancımız ise 133 milyon lira oldu.

Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplamaların projeye ayrı bir güzellik kattığına inanıyorum. Tarihimizin şanlı şehri, iki kıtanın birleşim yeri Çanakkale'ye de böylesi yakışırdı. Mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.

AKP, seçim kaybının  faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak AKP, seçim kaybının faturasını trollere kesiyor: Temizlik yapılacak

Tıpkı Anadolu'nun diğer yerleri gibi Çanakkale de tarihle bezelidir. Gazi Mustafa Kemal'in ve tüm kahramanlarımızın hatıraları bu şehirde buram buram kokmaktadır. Şehitliklerimizi abat ederek, köprümüzü inşa ederek, yollarımızı yaparak ecdadın emanetine sahip çıkıyoruz.

'Türkiye'yi eski günlerine döndürmek isteyenler var'

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizi dünyanın en büyükleri arasına yükseltmek için gereken altyapıyı kurduk. Küresel, siyasi ve ekonomik krizler kimi alanlarda işimizi zorlaştırsa da bu büyük dönüşümün kaçınılmazlığını teyit etmiştir. Türkiye'yi eski siyaset zayıf, ekonomik olarak güçsüz, sosyal olarak parçalanmış, hizmet olarak eksik günlerine geri döndürmek isteyenler vardır ama hamdolsun milletimiz elde ettiği kazanımların kıymetini çok iyi biliyor. Gençlerimizin Türkiye 100 yılı konusundaki heyecanının büyüklüğünü söylemeye gerek bile duymuyorum. Bir yandan eser ve hizmet siyasetimize ara vermeden devam ederken bir yandan da yeni bir vizyon inşa ediyoruz.

Hep söylediğimiz gibi Türkiye asla haritada görünen sınırlarından itibaren bir ülke değildir. Biz kendimizle birlikte kalbi ve gözü bize yönelmiş tüm dostlarımız için büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmenin peşindeyiz.

Ayvacık-Küçükkuyu yolu ile Troya ve Assos Tünellerinin hayırlı olmasını diliyorum."

KAYNAK: halktv.com.tr

Editör: Haber Merkezi