Eskişehir Valiliği, 14-15 Ekim tarihleri arasında Botanik Park'ta gerçekleşecek olan Octoberfest'e yasak geldiğini duyurdu. Yasak kararında 'kamu düzeni ve güvenliği' sebebi gösterildi.

Daha önceki senelerde da gerçekleştirmek istenen Octoberfest'e Vali Erol Ayyıldız zamanında da izin verilmemiş ve festival iptal olmuştu.Yeni Vali Hüseyin Aksoy zamanında da Valilik tarafından alınan karar ile festivale tekrardan izin verilmedi. Festivalin düzenleneceğinin söylenmesinin ardından 10 Ekim tarihinde Eğitim Bir-Sen ve Yenilikçi Sendika şube başkanları taraflarınca yapılan ortak açıklama ile festivale izin verilmemesi arzu edilmiş, festivalin iptal olması için valiliği göreve davet etmişti.

GEREKÇE: KAMU DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ

Eskişehir Valiliği'nin festivale yasak kararının gelmesine ilişkin açıklaması şu şekildedir:

"Vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerine dair uluslararası sözleşmeler, T.C. Anayasası ve yasalardan sebebiyle hak ve özgürlüklerini tam ve güvenli bir şekilde kullanabilme temini ile İlimizde sakinlik ortamının, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin savunması amacıyla;

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesinin (a) ve (c) fıkraları, 2911 sayılı Görüşme ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddelerindeki hükümler gereğince, İlimiz Odunpazarı ilçesi Orhangazi Mahallesi içerisinde yer alan Botanik Park içerisindeki işletmede 14 -15 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacağı öğrenilen festival (işletmenin ruhsatında kapasitesi ve çalışma saatleri belirtilmiş haklar saklı kalmak kaydıyla) Eskişehir Valiliğinin 11.10.2023 tarih ve 317 sayılı kararı ile 14.10.2023 tarihi saat: 00.01 ile 15.10.2023 tarihi saat: 24.00’a kadar (2) gün süre ile yasaklanmıştır."

ADANA'DA VALİLİK İPTAL ETTİ, MAHKEME KARARI DURDURDU

24 saatte 167 milyon kez izlendi: Joker 2, Barbie'yi geride bıraktı 24 saatte 167 milyon kez izlendi: Joker 2, Barbie'yi geride bıraktı

Adana'da da valilik bugün başlayacak olan ve 15 Ekim’e kadar sürmesi planlanan Çukurova Rock Festivali'ni "alkol kullanımı ve güvenlik" gerekçesiyle iptal olmuştu. ama organizasyon şirketinin başvurduğu Adana İdare Mahkemesi, valiliğin yasak getirmesi kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çukurova Rock Festivali bugün kapılarını açtı.(karar)

Editör: Haber Merkezi