Uluslararası haber ajansları, Avustralya'dan Romanya'ya, Endonezya'dan Kenya'ya, Türkiye'den İtalya'ya kadar onlarca ülkeden bayram fotoğrafları servis ederken, en acı kare İslam dünyasının kilitlendiği Gazze'den geldi.

Dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar bu sabah itibarıyla Ramazan Bayramı'nı kutlamaya başladı; bazı Arap ülkeleri ise yarından itibaren bayramı kutlayacak. Ancak Gazze'de durum çok farklıydı.

Bella Hadid kariyerine ara verdi! Bella Hadid kariyerine ara verdi!

Gazze Şeridi, 187 gündür İsrail bombardımanı altında, Ramazan Bayramı'nın ilk gününü de patlama sesleriyle karşıladı. Haftalardır devam eden ateşkes müzakerelerinde sonuç alınamazken, İsrail ordusu Gazze'nin çeşitli yerlerine onlarca hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

AFP'nin haberine göre, İsrail katliamında yaşamını yitirmiş yakınlarını gözyaşları içinde uğurlayanları, enkaza dönmüş sokaklarda bayram namazı kılanları ve savaşa rağmen sokaklarda oynayan çocukları kadrajına aldı. Gaza'nın acı gerçeği, dünyanın bayram coşkusunun tam ortasında, bir kez daha yürekleri dağladı.

Kaynak: milliyet