İsrail, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdi İsrail, Gazze'deki Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdi

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı son 3 günde 653 artarak 19 bin 453'e ulaştı.

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkilileri, İsrail ordusunun Cibaliya bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarda en az 100 kişinin öldüğünü, 20'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi. Sağlık yetkilileri enkaz altında en az 100 kişinin bulunduğunu söyledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in 73 gündür devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

İsrail güçlerinin son gün ve saatlerde Gazze'nin tüm bölgelerinde katliamlar gerçekleştirdiğine dikkat çeken Kudra, 7 Ekim'den bu yana saldırılarda öldürülen Filistinli sayısının en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere 19 bin 453'e ulaştığını söyledi.

Yaralı sayısının 52 bin 286'ya çıktığını belirten Kudra, İsrail güçlerinin bugün Şifa hastanesinde katliam yaparak 26 yerinden edilmiş kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına neden olduğunu, ardından hastane önünde sivil bir araca saldırdığını belirtti.

Kapının çarpması sonucu içerideki iki kişi yaralandı. İsrail ordusunun hastanelere saldırarak ve sağlık çalışanlarını gözaltına alarak kuzey Gazze Şeridi'ndeki sağlık sistemini tasfiye etmeyi planladığını belirten Kudra, bunun burada yaşayan yaklaşık 800 bin kişinin "infaz edilmesi" anlamına geleceğini söyledi.

Gazze'nin kuzeyinde binlerce yaralı, hasta, çocuk ve hamile kadının tıbbi bakım alamadığına işaret eden Kudra, uluslararası toplumun hastanelerde işlenen bu suçlara sessiz kaldığını ve aynı suçların gelecekte de işlenmesine yeşil ışık yaktığını söyledi.

Güney Gazze'de ve dün Han Yunus'taki Nasser hastanesinde. kendisine yönelik saldırının da bunu açıkça gösterdiğini söyledi.

Kudra, güneydeki hastanelerin ameliyathanelerinin aşırı kalabalık olması ve ciddi yaralanmaları tedavi edecek tesislerin bulunmaması nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

(bağımsız gazete)

Editör: Haber Merkezi