İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı! İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı!

Türk Kızılay ve AFAD tarafından yapılan açıklamada, İsrail ablukası altındaki Gazze'de Filistin Kızılay'ına ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu kullanılamaz hale geldiği söylenmişti.Gazze'de İsrail'in düzenlediği bombardıman sonucunda, Filistin Kızılay'ına ait insani yardım deposu ciddi şekilde hasar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Türk Kızılay ve AFAD, bu olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Türk Kızılay'ın açıklamasında, Gazze'de Filistin Kızılay'ına ait olan ve inşasına destek sağlanan insani yardım deposunun bombardıman nedeniyle ağır zarar gördüğü ve artık kullanılamaz durumda olduğu belirtildi.

   Özellikle şu hususlar vurgulandı:Bu depo, Türk Kızılay'ın değil, Filistin Kızılay'ına ait bir depoydu. Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir lojistik depo bulunmamaktadır.Filistin Kızılay'ı, zorlu koşullar altında insani yardım faaliyetlerini sürdüren kahraman çalışanları ve gönüllüleriyle birlikte, insani yardım faaliyetlerini yürüten bir kuruluş olarak desteklemektedir.

 Onların tesislerine yönelik yapılan saldırıları şiddetle kınamaktadır.Ayrıca, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da benzer bir açıklama yaparak, Gazze'de kurumlarına ait lojistik depo olmadığını belirtti.Sonuç olarak, İsrail'in Gazze'deki insani yardım deposuna düzenlediği saldırı, Filistin Kızılay'ına ait bir depoyu etkilemiştir ve Türk Kızılay ile AFAD'ın resmi açıklamalarına göre Türk Kızılay'a ait bir depo Gazze'de bulunmamaktadır.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi