Ziraat Bankası'nda Nepotizm İddiası: Akrabalar kuruma sınavsız alınıyor Ziraat Bankası'nda Nepotizm İddiası: Akrabalar kuruma sınavsız alınıyor

TİP'in adaylıktan çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşildal, söz konusu iddiaların doğru olmadığını belirterek, kendisini tanımadığını ve hiçbir şekilde temasının olmadığını vurguladı. Ayrıca Hatay'daki AK Parti binasının olmadığını, konteynerde hizmet verdiklerini ifade etti.

Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında geçen konuşmalarda, Zan'a maddi bir teklifte bulunulduğu ve siyasi pozisyonlar üzerinde pazarlık yapıldığı iddiaları yer alıyor. Ancak Adem Yeşildal, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

Öte yandan, Gökhan Zan'ın TİP tarafından adaylıktan çekildiği ve kendisine kumpas kurulduğunu iddia ettiği biliniyor. Zan'ın savcılığa yaptığı suç duyurusu kapsamında ortaya çıkan ses kayıtlarında, AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal'ın da adının geçtiği belirtiliyor.

Şüpheli ses kayıtlarında, Zan ve bir kişi arasında yapıldığı iddia edilen konuşmaların detayları da kamuoyuna yansıdı. Ancak Yeşildal, bu iddialarla ilgili herhangi bir görüşme yapmadığını ve bu tür iddiaların temelsiz olduğunu savunuyor

Kaynak: Birgün