Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bugün akşam saatlerinde peş peşe meydana gelen depremler, bölgede endişe ve panik yarattı. İlk deprem, saat 19.37'de 4,4 büyüklüğünde ve Yüksekova merkezli olarak kaydedildi. Yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşen bu depremin ardından kısa süre içinde bölgede sarsıntılar devam etti.

AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

Saat 19.52'de merkez üssü yine Yüksekova olan ikinci deprem 3,5 büyüklüğünde yaşandı. Ardından saat 20.06'da kaydedilen üçüncü deprem ise 4,5 büyüklüğündeydi. Depremlerle ilgili olarak AFAD'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 4,4 büyüklüğündeki depremin yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Hakkari Valiliği ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını ifade etti. Valilik, 112 başta olmak üzere ilgili birimlere intikal eden bir olumsuzluğun bildirilmediğini vurguladı.

Vatandaşlar ise sarsıntıların ardından korkuyla sokağa çıkarken, bazıları da dışarıda bekleyişlerini sürdürdü. Hakkari Valiliği ve AFAD yetkilileri, gelişmeleri yakından takip ederken, güvenlik ve tedbir amaçlı çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Kaynak: son dakika