Sonbahar mevsimi ile beraber sertleşen hava olayları eğitime yansıyor. Soğuk günlerin başlamasıyla beraber, Samsun'un sonrasında bir şehrimizde daha eğitime ara verildi. O tarihe kadar okula giden öğrenciler kapısından evlerine dönecek.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Samsun'da eğitime ara verilmesinin sonrasında Diyarbakır'da da eğitim öğretime kısa bir süreliğine ara verildi. Ekim ayı ile beraber beklenen kuvvetli yağmurlar ve hava olayları Diyarbakır'da etkisini gösterdi.

Havaların soğumasıyla beraber, Kulp ilçesinde o tarihe kadar eğitime ara verildi. Sağanak yağışın etkili olduğu bölge, insan hayatlarına da negatif etkilerde bulundu. Kırsal Aygün ve Akçeşir Mahallelerinde yoğun yağış nedeni sonucu sel felaketi meydana geldi. Etkili olan sel felaketi üzerinde 5 mektebi su bastı.

OKULA GİDEN KAPISINDAN DÖNECEK

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yer alan iki kırsal mahallede, Kaymakamlık kararı ile eğitime ara verildi. Kaymakamlık tarafından gelen açıklamada, yaşanan yoğun yağış ve sel nedeniyle, "sel felaketinden etkilenen Aygün ve Akçesir mahallelerimizdeki Aygün İlk ve Ortaokulu, Akçesir Sebit ilkokulu, Akçesir ilkokulu ile Akçesir Tekneval İlkokulu'nda 3, 4, 5 Ekim tarihlerinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir." açıklaması yapıldı.

Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu

İlçe genelinde etkili olan sağanak yağış ile beraber belirtilen mahallelerde taşkınlar meydana geldi. Kuvvetli akan sel suyunun taşıdığı toprak çamur hale geldi. Afet sonucunda ise bazı ev ve ahırları su bastı. Yağış sebebiyle bazı bahçelerde ise zarar büyük. (karar)

Editör: Haber Merkezi