Usta sanatçı Ayla Algan 4 Ocak Perşembe akşamı vefat etti. Ailesinden alınan bilgiye göre; Ayla Algan, perşembe günü saat 19.00 sıralarında evinde senaryo okurken aniden hastalandı. Kısa süre sonra ambulansla hastaneye kaldırılan Algan'ın beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Sanatçı, yapılan ameliyata rağmen kurtarılamadı.

Ayla Algan'ın ilk veda töreni Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde gerçekleşiyor.

Ayla Algan'ın cenazesi öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde defnedilecek ve ardından Aşiyan Mezarlığı'nda defnedilecek.

Kızıl Goncalar'da sular durulmuyor: Diziye savcı geliyor Kızıl Goncalar'da sular durulmuyor: Diziye savcı geliyor



AYLA ALGAN KİMDİR?

Ayla Algan; 29 Ekim 1937'de İstanbul'da doğdu. Babası Giritli göçmen tüccar Vedat Kasman, annesi ise ressam Nevzat Kasman'dır.

Ailenin tek çocuğu olan Ayla Algan, çocukluğu boyunca piyano, bale ve şan dersleri aldı. 5 yaşında piyano eğitimine başladı ve lise eğitimi için Fransa'ya gidene kadar 11 yıl boyunca piyano eğitimine devam etti. Liseyi İstanbul'da Notre Dame de Sion'da, liseyi Fransa'da Versailles Lisesi'nde okudu. Orta öğrenimine devam ederken tanıştığı Beklan Algan (1933 -2010) ile evlendi. Eşi Beklan Algan ile Amerika Birleşik Devletleri'nde New York Broadway'de bulunan Actor's Repertuary Theatre'da tiyatro eğitimi alan sanatçı, Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna katıldı ve 1961 yılında "Lark Kuşu" adlı filmde rol aldı. komediyle tiyatroda rol aldı'.

Kaynak: KARAR