Urfa'nın Hilvan ilçesinde 31 Mart seçimlerinde oy pusulalarını yakan 7 şüpheli tutuklandı. AK Parti'nin mevcut başkanı ve adayı Aslan Ali Bayık'ın akrabalarının da aralarında olduğu 13 şüpheli, dün gece adliyeye sevk edildi. Tutuklanan 7 kişi ile birlikte 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AK Partili Bayık’ın yeğeni ve birinci sıra Belediye Meclis üyesi adayı Sabri İzol ile yeğenleri Necip Bayık, Bedir Bayık ve Mahmut Bayık da tutuklananlar arasında yer alıyor. Tutuklanan isimlerin Siverek 2 Nolu Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği belirtildi.

Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor

31 Mart akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AK Parti adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakılmıştı. Olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıkmıştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 521 oy farkıyla kazanması sonrası AK Partililerden sonuca itiraz gelmişti. İlçe Seçim Kurulu, söz konusu pusula yakma görüntülerini gerekçe göstererek, seçimlerin yenilenmesine karar vermişti. DEM Parti’nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz ise reddedilmişti.

Bunun üzerine DEM Parti, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmuş ve YSK, dün itirazı ret ederek, 2 Haziran'da seçimlerin yenilenmesi yönünde karar vermişti.

Kaynak: gazete duvar