MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en yaşlı üye olduğu için Geçici Başkan sıfatıyla Genel Kurulu yönetiyor. İlk oturumda, İstiklal Marşı'nın ardından önce Bahçeli yemin etti. Milletvekilleri tek tek yemin ediyor.

Gözler, seçimler öncesi Hizbullah örgütü ile bağlantıları nedeniyle tartışmaların odağında olan Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR), Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili seçilen dört isimde.

HÜDA PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermişti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu İstanbul'dan, HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir Gaziantep'ten, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç Mersin'den, HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı da Batman'dan milletvekili seçilmişti.

 

Serkan Ramanlı, 24 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Anayasa değiştirilerek milletvekili yemin metni değiştirilmeli. Meclis'e dilleri, bölgeleri farklı 600 vekil geliyor, bir ideolojiye ait yemini neden edelim" demişti.

Ramanlı bugün Meclis'te yemin etti.

Milletvekilleri, göreve başlarken şöyle yemin ediyor:

Altılı Masa'nın iki genel başkanı partilerine veda etti Altılı Masa'nın iki genel başkanı partilerine veda etti

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise Salı günü Meclis'te kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra yaptığı açıklamada, milletvekili yemin töreniyle ilgili olarak, "Milletvekili yeminini elbette okuyacağız. Herhangi bir ekleme veya çıkarma yapma gibi bir düşüncemiz yok, böyle bir şey mümkün de değil. Milletimize en iyi şekilde hizmet etmek için buraya geldik, şov yapmaya gelmedik" demişti.

Yapıcıoğlu, Hizbullah ile bağlantılı olduklarına ilişkin iddialara ise şöyle yanıt vermişti:

"O da çok kasıtlı bir şey. Yüz bin defa söyledik; 'Öyle bir şey yok' dedik. Bundan sonra inşallah iftira kampanyası sona erer diye düşünüyoruz ama devam ederse gerekli cevabı veririz."

Kaynak: www.bbc.com

Editör: Haber Merkezi