İstanbul Barosu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde haciz işlemi sırasında stajyer avukat Büşra Teksöğüt'e yönelik saldırıyı sert bir şekilde kınayarak, olaya ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya üzerinden paylaşılan açıklamada İstanbul Barosu şu ifadelere yer verdi:

  • Avukata karşı her türlü saldırı doğrudan yurttaşa saldırıdır. Avukat, yurttaşın sesidir. Avukat dosyanın tarafı değil vatandaşın temsilcisidir; Vekildir.

    Marmaray, Başkentray ve İZBAN 19 Mayıs'ta ücretsiz olacak Marmaray, Başkentray ve İZBAN 19 Mayıs'ta ücretsiz olacak
  • Şanlıurfa Suruç’ta haciz işlemi için bulunan meslektaşımız Stj. Av. Büşra Teksöğüt haciz işleminden sonra pusu kurulmak suretiyle toplu taşımadan indikten sonra borçlu A.E. tarafından sadece mesleğini icra etmesi sebebiyle 09.01.2024 tarihinde saldırıya uğramış ve ayakları kırılmıştır.

  • Şüpheli hakkında Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir.

  • "Avukat, yurttaşın sesidir. Bu sesi kesmeye çalışanlara taviz verilemez, verilmemelidir. Teker teker saymakla bitireceğinizi sandığınız Avukatlar hiçbir baskıya boyun eğmeyecektir."

  • Avukatın görevi müvekkilinin haklarını korumaktır. Avukatın rolünü anlamak istemeyenleri açıkça uyarıyoruz.

  • Avukatların sesini kesmeye çalışanlara taviz vermeyeceğiz. Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Avukat ancak avukatlık mesleğine ve hukuka saygılı bir devlette ve toplumda mesleğini gereği gibi ifa edebilir.

  • Yaşam hakkına, vücut bütünlüğüne, kişiliğine ve mesleki kimliğine yönelik saldırılara karşı sürekli savunma halinde olan Avukatların bu baskıdan ve kuşatmadan kurtuluşu ancak mesleki dayanışma ve omuz omuza mücadele ile mümkün olacaktır.

İstanbul Barosu, meslektaşlarına destek mesajları iletilirken, hukuki sürecin takip edileceğini ve yaşanan şiddet olayının lanetlendiğini vurguladı. Avukat Teksöğüt'e acil şifalar dileyerek, adliyelerde ve görev yerlerinde avukatların güvenliğinin sağlanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Kaynak: sözcü