İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve CHP Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan ile birlikte düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Şirinevler Şehit Yarbay Cesur Parkı’nda gerçekleştirilen buluşmada İmamoğlu, yağmur altında vatandaşlara seslendi.

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkan bazı ifadeleri şöyle:

"Üçümüz birlikte Bahçelievler'de tarih yazacağız. Bahçelievler hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Şimdi hem Gülizar Emecan bir Bahçelievlerli ve bir kadın mühendis olarak hem de Özgür Çelik bir Bahçelievlerli ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin İl Başkanı olarak, üçümüz birlikte Bahçelievler'de tarih yazacağız."

Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu Son dakika... İYİ Parti Başkanı Musavat Dervişoğlu oldu

Ayrıca, İmamoğlu Bakırköy-Kirazlı metro hattıyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Bakırköy-Kirazlı hattının ihalesi gereği, İBB’yle geçmişte yaptıkları protokol gereği, bu hattın trenlerini, yani araçlarını Bakanlığın alması gerekiyordu. Şimdi hattı bitirecekler. Olan trenlerle biraz seyrek seferlere başlayacağız. Ama biz mecburen, hattı teslim aldıktan sonra trenlerin alımına geçeceğiz."

İmamoğlu, halka hitaben, "Biz neleri aşmadık? Bu sorunları da aşarız. Aşarız be kardeşim, aşarız. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarız be kardeşim, şaşarız" ifadelerini kullandı.

Son olarak, İmamoğlu, Ataköy-İkitelli metro hattının 18 Mart'ta açılacağını ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünde hizmete sunulacağını da belirtti.

Kaynak: BirGün