Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), dün Gazze'de meydana gelen trajik olayda UNRWA'ya ait bir okulun İsrail saldırısı sonucu vurulması ve bu saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olay anına ait görüntüler de kamuoyuna yansıdı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, UNRWA'ya bağlı el-Magazi Mülteci Kampı'ndaki okulun İsrail tarafından hedef alındığını belirterek, okuldaki 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

Lazzarini, okuldaki ciddi maddi hasarın yanı sıra ölü sayısının artabileceğine dikkat çekti.

Bella Hadid kariyerine ara verdi! Bella Hadid kariyerine ara verdi!

Söz konusu okula sığınan 4 bin kişinin bulunduğunu vurgulayan BM yetkilisi, "Bu utanç verici bir durum ve bir kez daha sivillerin yaşamlarının açıkça göz ardı edildiğini gösteriyor. Gazze'de artık güvenli bir yer yok, UNRWA tesisleri bile güvenli değil." ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, New York'taki BM binasında düzenlediği basın toplantısında, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik hava saldırıları ve bombalamalar sonucu 24 UNRWA tesisinin zarar gördüğünü açıkladı.(halk)

Editör: Haber Merkezi