AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak? AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak?

Türkiye’nin kuzeybatı ve kuzey bölgelerine ufak çaplı sıcaklık dalgalanması daha yaklaşıyor. Hafta başında etkisini gösteren lodos, perşembe gününün ilk saatlerinden sonrasında yerini karayele bırakacak. Perşembe günü sabahı tahmin edilen hava değişimi İstanbul’a biraz daha yağmur getirecek ve hava sıcaklıkları 4-5°C düşürerek 18-19°C’lere kadar inecek. Bu gene de “soğuk” bir hava sayılmaz fakat bugünlerdeki Haziran ayına benzeyen havaları değiştirir.

Perşembe gününün sabah öğle saatleri aralığında Balıkesir-İzmir-İstanbul ve Körfez’de yağmur geçişi öngörülüyor ama sadece bir iki saat sürecek bir yağmur gibi duruyor. Doğu Karadeniz’de ise Perşembe gününün gecesi ile Cuma gününün (10 Kasım) sabahı kuvvetli sağanak altında olacağı Artvin-Rize çevresinde su baskınları yaşanabilir.

Doğu ve iç bölgelerde gece sıcaklıkları 0 ila 5°C ancak Anadolu'da gündüzleri bir ilkbahar havası hakim. Akdeniz ise hafta boyu 25°C-28°C arasında gidip geliyor. Cuma ve cumartesi Akdeniz’in batısıyla kıyı Ege’de hava gök gürültülü sağanak yağışlı olabilme ihtimail var, pazar günü ise (11 Kasım) Batı Akdeniz’de kısalan yağmur geçişleri görülebilir.

Şuanlık Doğu Karadeniz’in sağanakları dışında bu hafta yaşayacağımız yağışlar zayıf görünüyor. Ancak 12 Kasım ile başlaması muhtemel bir süreç var ki, Kasımın sonuna kadar yağmurlu gün sayımız oldukça artabilir. İstanbul’daki olağanüstü kuraklık seviyesi ufukta görünen yağışlı sistemlerle iyileşebilir.

Hava tahminleri değişmezse kasım ortasından aralık başına kadar her iki günün biri yağmurlu geçebilir, üstelik bu yağışlar tam da aradığımız zayıf-orta kuvvette ama uzun süreli yağışlar. Şimdilerde ise kuvvetli sağanakları henüz havzalar suyu tutamadan kısa sürede alıyoruz. Kış tipine benzeyen formda yağacak yağmurlar güney ve batı bölgelere ilaç gibi gelebilir. Geçtiğimiz sene aralık ve kasım ayları oldukça kurak geçmişti, bu seneki durum lehimize değişecek gibi duruyor. Bir dahaki haftadan itibaren beklediğimiz bu koşullar oluşursa montları, kışlık giysileri yakınlarda tutmak gerekecek. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi