İTO Üyesi Fırınlarda 200 Gram Ekmek Fiyatı 8 TL'ye Yükseldi

İstanbul Ticaret Odası (İTO), kasım ayı meclis toplantısında aldığı kararla, İTO üyesi fırınların ekmek tarifesini güncelledi. Yapılan oylama sonucunda, 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL olarak belirlendi. Bu karar, önceki fiyat olan 6,5 TL'yi geçerek ekmeğin kilogram fiyatının azami 40 TL'yi aşmaması kaydıyla geçerli olacak.

İstanbul Ticaret Odası'nın aldığı bu karar, hem fırın işletmecileri hem de tüketiciler arasında dikkat çekti. Özellikle ekonomik koşulların zorlaştığı bir dönemde alınan bu kararın etkileri merak konusu.

İTO'nun belirlediği Azami Ekmek Fiyat Tarifesi, 200 gram ekmeğin 8 TL olarak satılmasını içeriyor. Daha önceki fiyat olan 6,5 TL ile karşılaştırıldığında, bu artışın nedenleri ve ekonomiye etkileri üzerine tartışmaların başlaması bekleniyor.

Ayrıca, ekim ayındaki üretici ve market fiyatlarındaki farkların da gündemde olduğu bu dönemde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın açıklamalarına da yer verilen haberde, limon, kuru soğan, marul, maydanoz, kırmızı mercimek ve elma gibi ürünlerdeki fiyat artışlarına dikkat çekiliyor.(Haberglobal)

Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Kavga: 2'si Güvenlik Görevlisi Olmak Üzere 8 Yaralı

Editör: Haber Merkezi