Meral Akşener, genel başkanı olduğu partisinin başkanlık divanı üyeleri ve milletvekilleriyle Ankara’da istişare toplantısı yaptı.

Akşener, parti sözcüsü Kürşad Zorlu, başdanışmanı Buğra Kavuncu ve genel başkanın çevresindeki bazı isimlerin CHP ile ittifak konusuna kapıları kapalı olduğunu kesin bir dille belirtti.

'İTTİFAKSIZ GİRERSE ZARARLI ÇIKAR'

Fakat partide farklı düşüncelere sahip olan isimler de var. Partililer, yerel seçimlere ittifaksız girilmesi sonucunda İYİ Parti’nin zarar göreceği değerlendirmelerini dile getiriyor.

İYİ Parti Kurultay'ında seçim ikinci tura kaldı İYİ Parti Kurultay'ında seçim ikinci tura kaldı

Bazı isimler ise, "Akşener’in, kırgın olduğu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın karşısına aday çıkarılmaması" yönünde görüşünü dile getiriyor. Parti, daha bu illerde de aday olarak kimsenin ismini geçirmiyor.

ÜÇÜNCÜ GÖRÜŞ AĞIR BASIYOR

Milletvekillerinde üç farklı görüş var. Birincisi, "Seçimlerin İYİ Parti aleyhine sonuçlanması göze alınarak Ankara ve İstanbul’da aday çıkarılmalı", ikincisi "CHP ile ittifakı yeniden kurulmalı", üçüncüsü de "İttifak yapılmasa bile İstanbul ve Ankara’da aday çıkarılmaması".

Üçüncü görüşün daha ağır bastığı iddialar arasındayken, Akşener’in seçimlere yakın "Ankara ve İstanbul’da aday çıkarmamayı" kabul edebileceği de diğer bir iddialar arasında. (karar)

Editör: Haber Merkezi