Doğu Karadeniz'de geçtiğimiz haftadan bu yana etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle Giresun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt'ta 220 kırsal yol trafiğe kapatıldı.



GİRESUN

Giresun İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, Alucra'da 1, Çamoluk'ta 16, Dereli'de 25, Keşap'ta 1 ve Şebinkarahisar'da 19 olmak üzere 62 kırsal yolun kar nedeniyle trafiğe kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada ekiplerin yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı.



GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 99 köye ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi, diyaliz hastalarına, cenazelere ve acil durumlardaki mekanlara öncelik vererek 36 kişi ve 18 iş makinesiyle kar temizleme çalışması yürütüyor.

RİZE

Çamlıhemşin'de 7, İkizdere'de 22 olmak üzere toplam 29 kırsal yolun ulaşıma kapatıldığı Rize'de, İl Özel İdaresine bağlı 15 personel, 11 iş makinesiyle çalışmalarına devam ediyor.

Karayolları ekipleri, ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için Ovit Sivrikaya dağı ve Ayder yaylası mevkiindeki tünel bölgesinde yol açma ve tuzlama çalışmaları yürütüyor.

Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu Korhan Berzeg'in Kafatasına Ait Olduğu Değerlendirilen Parça Bulundu


BAYBURT

Bayburt'ta gece saatlerinde başlayan kar, aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Kar nedeniyle merkezde 13, Aydıntepe'de 8 ve Demirözü'nde 9 olmak üzere 30 kırsal yol trafiğe kapatıldı.

20 İl Özel İdare üyesi 8 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye ekipleri yol ve caddelerde biriken karları temizlerken, otoyol ekipleri de ulaşımın aksamaması için sorumluluk alanlarındaki yolları kürekleyerek tuzladı.

Kaynak: karar