Nefis Kokusuyla Zeytin Ezmeli Katmer Tarifi... Nefis Kokusuyla Zeytin Ezmeli Katmer Tarifi...

Yemeklerden yükselen o enfes kokular, Dalyan mantısının eşsiz lezzetinin habercisidir. Türk mutfağının bu geleneksel lezzeti, her lokmada damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Dalyan Köfte, özel baharatlarla zenginleştirilmiş kıymayla hazırlanan, malzemeleriyle lezzet şöleni sunan bir tariftir.

MALZEMELER

1 kilo kıyma
1 soğan
1 diş sarımsak
1 bardak galeta unu
1 yumurta
1-1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı kimyon

İç harcı için:

1 bardak bezelye
2 havuç
1 patates

Sosu için:

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bardak su

Köftelerin üzerine sürmek için:

Yumurta akı

YAPILIŞI

Köfteleri hazırlamak için öncelikle kıymayı mikser kabına alıp galeta unu, yumurta, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve yenibaharı ekleyip, yarım bardak çay ve yenibaharı ekleyerek yoğuruyoruz. biraz su. azar azar. Köftelerin dağılmaması için çok iyi yoğurmak gerekiyor. Çok sevdiğimiz köfteleri 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeliyiz ki daha zengin olsun. Garnitürü evinizde kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır konserveleri de kullanabilirsiniz.

İki parça pişirme kağıdından birini tezgah üstü fırın tepsisi büyüklüğünde açıp üzerine dinlendirdiğimiz köfte karışımımızı yerleştirip, diğer pişirme kağıdını kapatıp oklava veya oklava ile dikdörtgen oluşturacak şekilde inceltiyoruz. Köftelerin 1 parmak kalınlığında olması yeterlidir. Köftenin kısa kenarına iç malzememizi yerleştirip yağlı kağıt kullanarak sıkıca rulo şeklinde sarıyoruz. Yumurta akı ile süreceğimiz köfteleri tekrar yağlı kağıda sarıp üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.

Köfteler pişerken bir tencereye 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sos için sıvı yağ koyun, ateşe verin, salçayı ekleyin ve makarnanın kokusu kayboluncaya kadar 1-2 dakika kızartın. domates. , büyük bir bardak su ekleyip karıştırıp 4-5 dakika kaynatıp ocaktan alın, alın. Pişen köfteleri 45-50 dakika kadar kontrol ediyoruz, fırından çıkarıp kapağını açıyoruz, üzerine domates sosunu döküyoruz, tekrar fırına verip 10 dakika daha hafif altın rengi oluncaya kadar pişiriyoruz, ve sonra onları fırından çıkarıyoruz.


AFİYET OLSUN...

Kaynak: KARAR