Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi

Xinhua'nın aktardığı habere göre, Kolombiya Başkan Yardımcısı Francia Marquez, Choco Bölgesi'nin başkenti Quibdo ile Antioquia Bölgesi'nin başkenti Medellin arasındaki bir otoyolda meydana gelen toprak kaymasının sonucunda 18 kişinin hayatını kaybettiğini ve 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Marquez, ayrıca birçok aracın mahsur kaldığını belirtti.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, bölgede etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında otoyolun çamur altında kaldığı ve birçok aracın bu durumdan etkilendiği ifade edildi. Bu nedenle kaç kişinin kayıp olduğu henüz belirlenmiş değil.

Choco Bölgesi'nde bulunan Carmen de Atrato Belediyesi Başkanı Jaime Herrera, "18 kişinin öldüğü belirlendi" ifadesini kullanarak, can kaybının artabileceği uyarısında bulundu.

Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi'nden yapılan açıklamada, en az 35 kişinin farklı hastanelere kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı belirtildi.

Choco Emniyet Müdürlüğü, heyelan bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Olayın detayları ve etkileriyle ilgili resmi açıklamaların ardından daha fazla bilgi beklenmektedir.

Kaynak: karar