Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Riskler Artıyor

MGM'den 12 İl İçin Yağış Uyarısı! Fırtına Geliyor MGM'den 12 İl İçin Yağış Uyarısı! Fırtına Geliyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel tahminlere göre, bölgede kuvvetli yağışlar beklenmektedir. Bugün öğle saatlerinden itibaren rüzgar ve fırtına etkisiyle Batman, Mardin, Siirt, Muş, Bingöl ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli, Şırnak, Hakkari, Van ve Bitlis çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar görülecektir.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, 1500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar, Şırnak'ın doğusunda, Hakkari ile Van'ın yüksek kesimlerinde ve Bitlis çevrelerinde ise kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklenmektedir.

Kuvvetli yağışların yarın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülmektedir. Ancak bu süre zarfında olası sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Meteoroloji yetkilileri, halkın bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmalarını, özellikle sel ve su baskınlarına karşı evlerini ve çevrelerini kontrol etmelerini, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği için gerekli tedbirleri almalarını, açık alanlarda bulunan vatandaşların da yağışlı hava koşullarına karşı korunaklı giysiler tercih etmelerini önermektedir.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi