"Yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık davasında 2'si tutuklu 7 sanık yargılanırken, müştekiler Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera'nın ilk kez ifadeleri alındı.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada, eski bankaSeçil Erzan, 26 milyon dolar dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanıyor. Bugünkü duruşmada, dolandırılanlar arasında yer alan Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera da müşteki sıfatıyla ifade verdi. Ancak Selçuk İnan'ın duruşmaya katılmadığı belirtildi.

TUR’un İstanbul Etabına Yağmur Engeli TUR’un İstanbul Etabına Yağmur Engeli

Mahkeme başkanı, futbolculara yönelik açık bir soru yöneltti: "Bankaya neden Fatih Terim ile gittiniz?" Emre Belözoğlu, "Bankaya Fatih Terim ile gitmemizin sebebi bize hamilik yapması içindi. Fatih Terim fonunu ilk defa duydum. Biz tamamen bankadaki fona katılmıştık." şeklinde cevap verirken, Arda Turan ise, "Fatih Hoca büyüğümüzdür, hamimizdir. Böyle bir durum olduğunda bu durumu konuşmak için onunla gittim, Hakan Ateş ile olan ilişkisinden ötürü." dedi.

Dava dosyasına, Seçil Erzan'a ait cep telefonlarında yapılan bilirkişi incelemesine ilişkin 200 sayfalık bir rapor eklendi. Bu raporda, Erzan'la banka yetkilileri arasındaki yazışmaların yer aldığı ve Arda Turan ile Fatih Terim arasındaki kredi konuşmalarının dikkat çektiği belirtildi.

Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "ticari faaliyetler sırasında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı ifade edildi. Diğer sanıkların da benzer suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: Haberler.Com