Mart 2014'te Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e gitmek üzere binen 227 yolcu, bunun son yolculukları olacağını bilmiyordu. Yerel saatle 00.41'de 12 mürettebatıyla havalanan Boeing 777 uçağı, en son Sumatra adası ile Malezya arasındaki Malakka Boğazı üzerinde askeri radarda görüldü.  
Pekin'den bir saat önce pilot, Vietnam hava sahasına girmeye hazırlanırken son mesajını verdi:

“İyi geceler, Malezya üç yedi sıfır...”

Aniden yön değiştiren uçağın tüm elektronik iletişimi kesildi. Önce Malezya üzerinden döndü ve ardından yakıtının bittiği sanılana kadar Hint Okyanusu'nun güney ucuna doğru yola çıktı. Uçağın en son 10 Mart 2014'te görüldüğü yere odaklanan arama kurtarma çalışmaları kapsamında milyonlarca kilometre karelik alan tarandı ancak kayda değer bir sonuç alınamadı. 
Bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük ve en pahalı arama operasyonu 4 yıl sürdü. Birçok ülke ve kurum seferber oldu. Binlerce oşinograf, havacılık mühendisi ve amatör dedektif, uçuştan elde edilen parçalı verileri inceleyerek yolculuğun nerede bittiğini hesaplamaya çalıştı. Terör saldırısından pilotların intihar etmek istemesine kadar pek çok komplo teorisi ortaya çıktı. Dönemin Malezya Başbakanı Najib Razak, uçağın kasıtlı olarak rotasından saptırıldığını iddia etmişti. Ancak olup biteni açıklığa kavuşturacak hiçbir ipucu bulunamadı.

İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı! İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı!

Malezya hükümeti 28 Ocak 2015'te uçağın kaybolduğunu ve uçaktaki tüm yolcu ve personelin öldüğünü resmen duyurdu. Açıklamada, “Yakıtı biten uçağın Hint Okyanusu’ndaki bir noktaya çakıldığı sonucuna varıldı” ifadesini kullandı. 
Ağustos 2015'te Hint Okyanusu kıyılarında bir kanat parçası bulundu. Malezya Başbakanı Enver İbrahim'in anma töreninde konuştu. İbrahim, “Yeni kanıtlar ortaya çıkması durumunda arama çalışmalarını yeniden başlatmaktan mutluluk duyarız” diyerek aileleri heyecanladırdı. Uçağın Uçuş Amiri Patrick Gomes’in eşi Jaquita Gonzalez “Bunun en büyük düşmanıma olmasını istemem. Sadece uçağın bulunmasını istiyorum. En azından o zaman kocamın huzur içinde yatmasına izin verebilirim” dedi.

Kaynak: Karar