İki parti arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri üzerine yapılan görüşmeler sırasında DEM Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında gerçekleşen bir olaya odaklanıyor.

Tartışmanın sebebi, Gergerlioğlu'nun Usta'ya yönelik "FETÖ mensuplarıyla fotoğrafın var" ifadesini kullanması olmuş. Bu ifade üzerine Usta, Gergerlioğlu'na ceza verilmesini talep etmiş. Tartışma sırasında Usta, DEM Partili milletvekillerini terör olaylarına destek vermekle suçlamış, Gergerlioğlu ise Usta'nın 28 Şubat sürecinde yaşadığı bir olaya atıfta bulunarak, onun terör örgütleriyle fotoğrafının olduğunu iddia etmiş.

İYİ Parti'de  Trabzon Ortahisar İlçe Yönetimi Düştü! İYİ Parti'de Trabzon Ortahisar İlçe Yönetimi Düştü!

Ayrıca, CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal da Usta'nın CHP'yi "katliamcılık" ile suçlaması üzerine cevap vermiş ve CHP'nin tarihine vurgu yaparak, kurucu kadrolarının savaş meydanlarında yer aldığını belirtmiş.

Tartışma sırasında Bekir Bozdağ'ın Oluç'a söz vermemesi, DEM Partili milletvekillerinin tepkisine neden olmuş ve oturuma ara verilmiştir. Ardından Usta ve Gergerlioğlu arasındaki "fotoğraf" tartışması devam etmiş, ancak diğer milletvekillerinin araya girmesiyle son bulmuştur.

Kaynak: haberler.com