2'nci Bölge Meteoroloji Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yarın sabahtan itibaren İzmir'in tamamında yağışların etkili olacağı belirtiliyor.

Açıklamada, şöyle denildi: "Son değerlendirmelere göre bugün için kıyı kesimlerde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, yarın (21 Aralık Perşembe) sabah erken saatlerden (21 Aralık Perşembe) öğle saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı, ani su baskınlarına, su baskınlarına neden olacağı belirtiliyor. 

"Su baskını, yıldırım, dolu riski, ulaşım kesintileri, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı uyanık ve tedbirli olmanız gerekiyor."

'EGE KIYILARINDA ETKİLİ OLACAK'

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "21/12/2023 Perşembe günü Ege Denizi kıyılarında sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak yağışlar etkili olacak ve İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illerine kadar uzanacak.

Meteorolojiden Marmara Bölgesi'ne Pus ve Sis Uyarısı Meteorolojiden Marmara Bölgesi'ne Pus ve Sis Uyarısı

Çanakkale'nin güney kıyıları ve Edremit Körfezi'nin yanı sıra." Muğla'da kuvvetli (21-50 kg/m2), Bodrum, Datça, Marmaris'te ise çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Muğla'nın Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde: "Yıldırım, yerel dolu, ulaşım aksaklıkları, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve dikkatli olunmalıdır."

BODRUM İÇİN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, Muğla'nın Bodrum ilçesinde öğleden sonra güneydoğudan 6 ila 8 şiddetinde (saatte 50-75 kilometre) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi.

Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bölgeye turuncu kod uyarısı verdi.

Kaynak: demirören haber ajansı