Adana'nın Kozan ilçesinde ellerinde patlayıcı bulunduğunu iddia eden ve kuyumcuyu soymaya çalışan şüpheli Profesör Cumali Aslanhan (51) ile kimliğini sorgulayan polis arasında tartışma çıktı.

Kimlik ibraz etmeyen Arslanhan, polis merkezine götürüldü. Suç unsuru bulunmadığı için serbest bırakılan Aslanhan, polis aracında dövüldüğünü iddia ederek şikayetçi oldu. Kafasında ve yüzünde morluklar bulunan profesör, eski öğrencilerinin şaka yaptığını düşündüğünü ve kimlik göstermediğini söyledi.

B.Y.'nin kuyumcu dükkanına gelen şüpheli. 18 Aralık günü saat 16.00 sıralarında Kozan İlçesi Şevkiye Mahallesi Sırkıntı Caddesi üzerinde yüzünün bir kısmını bandajla kapatan ve elindeki çantayla bileziklere bakmaya başladı. . Bir süre sonra şüpheli, patlayıcı olduğunu iddia ettiği cihazı alarak kuyumcudan çantayı altınla doldurmasını istedi. Kuyumcu tezgahın altından silahını çıkarıp havaya iki el ateş etti. Paniğe kapılan hırsız işyerinden kaçtı. Ceketini ve ekipmanlarını Bahadır Caddesi'ne attı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen bomba imha uzmanları ve polis ekipleri, cihazı fünyeyle patlattı. Ekipler, firari şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

ÖĞRETMENİN ŞÜPHELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR

Olaydan birkaç saat sonra görsel sanatlar öğretmeni Cumali Aslanhan'ın şüpheli olduğunu düşünen bir muhbir, telefonla polise bilgi verdi. Polis ekipleri Profesör Aslanhan'ın yanına giderek kimliğini sordu. Aslanhan kimliğini belirtmedi.

Doğu Afrika'da internet erişimi kesintiye uğradı! Doğu Afrika'da internet erişimi kesintiye uğradı!

Polis ile Arslanhan arasında tartışma çıktı. Ekipler Aslanhan'ı araca yükleyerek polis merkezine götürdü. Suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle ifadesinin ardından serbest bırakılan Aslanhan, polisin kendisini araçta dövdüğünü iddia etti.

Aslanhan, başına darbe aldığını ve Kozan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını söyledi. Kafasında ve yüzünde morluklar bulunan profesör, ileri tetkik ve tedavi için Adana Şehir Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Polise şikayette bulunan Aslanhan, tedavisinin ardından serbest bırakıldı.

EĞİTİM BİR-SEN: ŞİDDET OLAYLARI ENDİŞEYİCİDİR

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanlığı koordinasyonunda Kozan'a dönen Aslanhan'ın katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuşan Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, eğitim kurumlarında artan şiddet olaylarının endişe verici boyutlara ulaştığını kaydetti.

Sezer, polisin şüpheleri öğrenince Profesör Aslanhan'dan kimliğini sorduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Profesör, eski öğrencilerinin kendisiyle şaka yaptığını düşünerek kimliğini açıklamadı. Daha sonra tartışma çıktı. “İddialara göre polis öğretmeni dövdü” dedi.

ÖĞRETMENİM  DEDİM

Eski öğrencilerinin kendisine şaka yaptığını düşündüğünü ve bu nedenle kimliğini göstermediğini iddia eden Aslanhan, "Öğretmen olduğumu söyledim. Buna rağmen karga tulumba  beni polis aracına attılar" dedi.  Yumruk ve tekmelerle dövdüler. Vurdular ve "Sen öğretmensin, öyle mi?" dediler. “Özellikle iki polis memurundan şikayetçiyim” dedi. 

Kaynak: birgün