Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre geliştirilmiş büyük bir kısmı çok bulutlu,

İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güney Anadolu'nun doğusu - doğu ve iç kesimler İstanbul, Kocaela, Yalova, Sakarya, Çankırı Şanlıurfa ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağış ve münferit sağanak yağış olarak değerlendirilen yağışlar,

İç Anadolu'nun üst kesimlerinde, Karadeniz'in üst kesimlerinde iç kesimlerinde ve Doğu Kuzey ve Doğu Anadolu'nun üst kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde;

Karadeniz'in batı kıyıları, Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde fiili, doğuda yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'den Güneydoğu'ya, Doğu Anadolu'dan Batman ve Siirt civarına kadar.

İstanbul

Parçalı bulutlu 13°

Ankara

Kısmen Güneşli 7°

İzmir

Güneşli15°

Antalya

Güneşli19°

Trabzon

Yağmurlu 12°

Bursa

Kısmen Güneşli 8°

Adana

Güneşli 19°

Diyarbakır

Yağmurlu 8°

Gaziantep

Güneşli12°

Ağrı

Yağmurlu 8'

Yağışlı havalarda kuzey, orta ve batı bağlantılarında hava sıcaklığının ciddi oranda (2°-10°C) düşerek mevsim normallerinin altında olacağı, diğer durumlarda ise önemli bir değişiklik olacağı tahmin ediliyor.

Kuzey ve kuzeybatıdan orta şiddette, kısmen şiddetli rüzgar, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu üzerinde kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) km/ saat) Karadeniz'in batı tarafındaki rüzgarlar km/saat tahmin ediliyor.

MGM: 28 il için 'sarı' kod uyarısı! Gök gürültülü sağanak geliyor! MGM: 28 il için 'sarı' kod uyarısı! Gök gürültülü sağanak geliyor!


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Karadeniz'in batı kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Doğu Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde güçlü, Karadeniz'in doğu kesimlerinde yer çok şiddetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu , Batman ve Siirt civarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir..

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Rüzgâr, Karadeniz, Ortadoğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeyden kuvvetli ve kısa süreli (50-80 km/saat), çok şiddetli ve tam fırtına (80-80 km) /H). 100 km/saat). Karadeniz'in batı bölümünde fırtına oluşması çatıların yırtılması, ağaçların azalması, trafikte aksamalar, soba ve yanma gazlarının yangını gibi arızalara karşı önlemli olunması gerekiyor. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi