Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 18 şehir için sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Bu uyarının ardında, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak? AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak?

MGM'nin son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim. Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Tekirdağ, Uşak, Manisa ve Kütahya çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

MGM'nin kuvvetli yağış uyarısında, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Ayrıca, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli rüzgar beklendiği için bu bölgelerde de dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Yağış ve rüzgar uyarısı sonrasında, vatandaşlar günlük hava durumu raporlarını ve güncel uyarıları takip etmeye devam etmeli, gerekli önlemleri alarak güvenli bir şekilde hareket etmelidirler.(Karar)

Editör: Haber Merkezi